torstai 6. syyskuuta 2012

Kosmetologit ja lääkärit yhteistyössä

Viime perjantaina meillä Marin kanssa oli erittäin antoisa ilta. Olimme saaneet kutsun uuteen Mehiläisen toimitaloon tutustumaan heidän sairaalaosastoonsa ja tapaamaan plastiikkakirurgi Terhi Järvistä ja ihotautilääkäri Rita Tarkkaa. Iltaan oli kutsuttu kaikki alueemme kosmetologit, mutta valitettavasti paikalla meitä oli vain 13, vaikka kutsuttu oli yli neljäkymmentä. Todella harmillista, että kosmetologit eivät ole sen kiinnostuneempia päivittämään ammattitietouttaan. Oli kuitenkin todella hieno juttu päästä tutustumaan paikkakunnan omaan tarjontaan lääketieteen osalta.

Terhi Järvinen tekee leikkauksia myös keskussairaalassa ja on ollut paikkakunnalla sen verran kauan, että olen hyvinkin tutustunut hänen kättensä töihin. Minulla on ollut niin hyvä käsitys hänen ammattitaidostaan ja miellyttävästä persoonastaan, että jos tarvitsisin plastiikkakirurgia valitsisin ilman muuta hänet. Tuo tapaaminen vain vahvisti käsitystäni ja on suuri onni, että meillä pienellä kaupungilla on niin ammattitaitoinen  erikoislääkäri. Ihotautilääkäreistä Hämeenlinnassa onkin ollut viime vuosina pulaa ja en ole oikein tiennyt ketä suositella, kun kukaan ei ole pysyvästi jäänyt Hämeenlinnaan. Tästä lähtien suosittelen Rita Tarkkaa koska hänellä on aika paljon vastaanottopäiviä Hämeenlinnassa ja hänkin antoi hyvän vaikutelman itsestään. Lääkärin palveluissa on niin paljon kiinni siitäkin miten empaattinen persoona kyseinen henkilö on.

Plastiikkakirurgisia leikkauksia Mehiläisessä tehdään noin 50% kaikista heidän sairaalan leikkauksista. Toinen suuri ryhmä on ortopediset leikkaukset. Plastiikkakirurgisista toimenpiteistä käytetyimpiä on silmäluomileikkaukset, luomien poistot ja rintojen korjaukset syövän jälkeen. Kaiken kaikkiaan kuulosti siltä ettei meillä Hämeenlinnassa tehdä mitään "övereitä" juttuja mitä monesti kuulee ulkomailla tehtävän. Esimerkiksi rintojen suurennuksia on Järvisen mukaan todella vähän ja silikoni implanttien koko on ihan maltillinen. Päinvastoin hän kertoi tekevänsä paljon enemmän rintojen pienennyksiä koska suomalaisen naisen tyypillinen ongelma on isot rinnat, jotka kipeyttävät selkää ja hartioita. Tällainen käsitys minullakin on ollut, koska omista asiakkaistani on aika monella tehty rintojen pienennysleikkaus ja vain muutamalla on suurennettu.

Rita Tarkka taas kertoi tekevänsä eniten jäädytyshoitoja ihosyövän esiasteille. Hämeenlinnassa on hänen mielestään selvästi enemmän näitä jäädytyksiä, kuin muilla paikkakunnilla. Se johtuu siitä, että Hämeenlinnan ikärakenne on niin vanhuspainotteinen. Auringon aiheuttamat solumuutokset ovat yleisimpiä yli 60-vuotiailla. Hän tekee myös acneihoille kuorintakäsittelyjä, mutta ymmärsin ettei niitä ole kovinkaan paljoa. Nämä arpikuorinnat tulevat todella kalliiksi, koska niitä pitää tehdä useita peräjälkeen. Eniten vastaanotolla kävijöillä on kuulemma ruusufinniä ja perdiolaadi dermatitistä, mitkä ovat niitä ihosairauksia mitä mekin eniten näemme.

On todella hieno juttu, että nykyään on itsestään selvää kosmetologin ja ihotautilääkärin, tai plastiikkakirurgin yhteistyö. Kosmetologi pystyy paljon tukemaan lääketieteellisiä hoitoja esimerkiksi acnetapauksissa. On ihan yleistä, että acnelääkityksen saanut potilas käy kosmetologilla ihonpuhdistuksessa ja näin saadaan parantumista paljon nopeutumaan. Samoin plastiikkakirurgisten leikkausten jälkihoitoina kasvohieronnat ja varsinkin lymfa on todella tarpeellinen hoito millä voi hoitotulosta nopeuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti