keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Meikitön päivä 6.9

Tiesitkö, että huomenna torstaina on Meikitön päivä? Minullekin juttu oli ihan uusi, mutta perehdyin siihen hieman, koska sain haastattelu pyynnön Radio Hämeeseen huomenaamuksi. Ensin ajattelin, että mitäköhän turhaa vouhkaa tämä taas on. Tarkemmin ajateltuna idea on tosi fiksu ja olen samasta asiasta puhunut jo viisitoista vuotta. Nimitys Meikitön päivä on vain hiukan harhaan johtava parempi olisi esimerkiksi Kemikaaliton päivä.

Idea on lähtenyt Joutsenmerkiltä ja päivän avulla halutaan nostaa esiin ympäristön suojelu, luonnollisuus ja ottaa kantaa nykyajan ulkonäköpaineisiin. Kannatan näiden kaikkien asioiden esiin nostamista ja olen niistä puhunut moneen kertaan täällä blogissakin. Ihminenhän pistää aikamoiset määrät kemikaaleja vesistöihin ja ilmaan. Hygieniaan tarkoitetut tuotteet saippuat, shampoot ja deodorantit ovat pahimpia. Kokonaisuutena, kun lasketaan ihmiset laittavat hirvittävän paljon moskaa luontoon näissä aineissa joilla he hoitavat, vain itseään. Tietysti paljon pahempia kemikaaleja on kodin pesuaineet, tiskiaineet ja WC-puhdistusaineet. Omien tuotteitteni osalta voin olla ihan hyvillä mielin, koska sekä Dermalogicalla, että Youngbloodilla on ekologinen näkökanta yrityksessä ja luonnon kunnioittaminen on yksi arvo. Kumpikaan tuotesarja ei käytä hajusteita, väriaineita tai synteettisiä aineita. Ympäristön suojelun kannalta ei varmaan parempia kosmeettisia aineita olekaan, kun YB ja Dermalogica.

Olen puhunut jo viisitoistavuotta ainakin siitä miten paljon kauneushoitolat ja kampaamot pistävät myrkkyjä lavuaareista alas. Kampaamoilla menee valtavat määrät väri-ja permanettiaineita ja meillä on desinfiointi aineet pahimpia. Olen myös kysynyt vuosikausia HAMK:n ympäristöosaltolta haluaisiko joku tehdä meidän firmalle ympäristösuunnitelman. Kukaan ei ole innostunut asiasta, ongelmaa ei pidetä tarpeeksi suurena. Isoilla yrityksillä on pakko tehdä ympäristösuunnitelma ja minusta meidän kosmetologien kannattaisi ottaa asia esiin ennen, kuin siitä tulee pakollinen. Haluaisin ihan todella tietää missä kohtaa yritykseni voisi säästää luontoa. 

Meikit ja ihonhoitoaineet ovat aivan minimaalisen pieni osa näistä ympäristöä rasittavista aineista. Meikit on siksi nostettu tässä esiin, koska halutaan puolustaa luonnon kauneutta ja vastustaa ulkonäkökeskeisyyttä. Siinäkin olen aivan samaa mieltä, että meidän ulkonäkökeskeinen elämänmeno tarvitsee todellakin ravistelemista ja vastavoimia. Meikki on siinäkin se vähäpätöisin asia, suurempana asiana näkisin turhat kauneusleikkaukset ja ylipäänsä itsekeskeisyyden.

Itse en aio osallistua Meikittömään päivään olemalla ilman meikkiä. Ei yksi päivä mitään muuta, mutta herättää keskustelua. Itse pidän Meikitöntä päivää elämän tapana, koska vältän turhia kemikaaleja ja haluan pitää huolta ympäristöstäni ja luonnosta.

1 kommentti:

  1. Anonyymi14:03

    Oli kiva kuunnella selkeitä lausuntojasi. Hyvä, kun ihmisellä on omat vahvat mielipiteet.

    VastaaPoista