maanantai 8. lokakuuta 2012

Ihonhoito-ohjeet tupakoitsijoille

En aio nalkuttaa tupakoinnin vaaroista ja sen lopettamisesta, jos tupakoinnin lopettaminen olisi niin helppoa, niin kai suurin osa olisi sen jo lopettanut. Minä en myöskään ole oikea ihminen tuomitsemaan kenenkään elämän tapaa, omissa heikkouksissani on ihan tarpeeksi työtä minulle.

Rehellisesti on sanottava, että tupakka on aine joka tuhoaa ihoa ja sen verisuonia kaikista eniten. Tietysti jokainen tupakoitsija sen tietää ja en nyt painotakkaan näitä ongelmia, vaan sitä miten niitä hoidetaan. Tupakan aiheuttamien ongelmien hoito on joltain osin hyvin samalaista, kuin rankkaa talviurheilua harrastavien ihonhoito. Ihon ohentumista ja pintaverisuonten laajenemista on suojeltava mahdollisimman hyvin. Olen joskus myös kuullut esimerkiksi sairaanhoitajien, tai terveysintoilijakosmetologien sanovan ettei tupakoitsijan ihoa edes kannata hoitaa, ei siinä mitää tapahdu. Se on mielestäni julmaa ja ammattitaidotonta puhetta. Hyvällä ihon hoidolla pystytään pitämään jokaisen iho parempana.

Omalle kohdalleni on sattunut puolisen tusinaa tapausta viimeisen viiden vuoden aikana, kun 60-65-vuotias nainen on eläkkeelle jäädessään päättänyt muuttaa elämän tapansa. Asiakas on polttanut yli neljäkymmentävuotta 1-2 askia päivässä, ylipainoa on kertynyt parikymmentäkiloa ja liikkuminen on hankalaa polvikulumien takia. Myös aurinkoa on iholle tullut paljon, koska he ovat ahkeria naisia ja puutarhaa ja muita ulkotöitä on tehty aina. Eläkkeelle pääsyyn saakka kaikki varallisuus on uhrattu kotiin ja perheeseen. Kosmetologin palveluja on käytetty muutaman kerran elämässä ja kosteusvoidetta ehkä saunan jälkeen. Lähtötilanne on ollut pahin mahdollinen, ainoastaan jonkun vakavan sairauden esimerkiksi syöpäleikkausten jälkeen ihon tilanne olisi haastavampi.

Vuoden säännöllisen hoidon jälkeen tilanne on täysin muuttunut, parantumista on tapahtunut niin paljon etten olisi ikinä voinut kuvitella saati sitten luvata asiakkaalle sitä muutosta. En voi, kun ihmetellä mikä suunnaton voima ihmisen elimistöllä on korjata omia ongelmiaa ja sitä vielä hoidoilla autetaan tulos on uskomaton. Kun asiakkaalla on ikää 65-vuotta ja tupakointia takana nelisenkymmentävuotta ihon pinta on täynnä sinipunaisia verisuonia ja ja ihon pinta on hyvin ohentunut. Koska ihon pinnasta puuttuu pari päällimmäistä kerrosta näkyy verisuonet erittäin selvästi. Iho on myös kuivuuttaan ja ohuuttaan niin kireä, että se suorastaan kiiltää ja on tulehtuneen turvonnut. Monella on myös kellanharmaa hilseilykerros suun ja nenänympärillä mikä on tullut tupakan savun nikotiinista.

Asiakas on yleensä hyvin sitoutunut hoitoon, kun näkee jo ensimmäisten hoitoviikkojen aikana tuloksia. Muistutan siis vielä, että asiakas on jo lopettanut tupakanpolton. Olen aloittanut Nanolift kasvohoidoilla noin kolmen viikonvälein viitisen kertaa. Samanaikaisesti asiakas hoitaa ihon kuivuutta ja ohentumista kuntoon ja vasta sitten, kun kuivuus on kurissa tulee pintaverisuonten hoidon vuoro. Yleisimmin suosittelemani kotihoitotuotteet ovat Precleanse ( 150ml, 54€) ja Ultra Calming Cleanser ( 500ml 73€, 250ml 51€) ihon pesuun aamuin illoin. Hoitosuihkeeksi suosittelen Antioxidant Hydramistin ( 177ml 62€) jonka antioksidantit parantavat ihoa. Kuorinta on erittäin tärkeä, koska sillä saadaan poistettua nikotiinin tuoma kellanharmaus. Hellävaraisin on Daily Microfoliant ( 71€) ja suosittelen sitä joka ilta. Tehokkain voide ihon uudistumiseen on Power Rich (50ml 225€) ja sitä suosittelenkin aamuin illoin. Ohentumisen tuomaa pintaryppyä ja velttoutta parantaa paljon uusi Overnight Repair Serum ( 15ml, 98€). Power Rich tehovoide sopii myös silmienympärille, mutta sen lisäksi suosittelisin uudistavan Age reversal Eye complex poistamaan turvoitusta silmien ympäriltä.

Talven kylminpinä kuukausina suosittelen Super Rich Repair hoitovoiteen, joka sopii parhaiten suomenilmastossa lokakuusta huhtikuuhun. Jos asiakas harrastaa talviurheilua, hiihtoa, laskettelua ja yms. sekä Power Rich, että Super Rich Repair tarvitsevat vielä pinnalleen lisäsuojan tuulta ja pakkaksta vastaan, aikaisemmin se oli Barrier Repair joka on meidän kaikien kosmetologien supersuosikki.  Nyt markkinoille kuitenkin tuli SkinPerect Primer joka suojaamisen lisäksi tuo kauneuden ja heleuden ihon pintaan..

Älkää siis koskaan epäilkö ettei teidän ihoanne ei voisi hoitaa. Löytämällä pätevän henkilön jolla on ammattitaitoa auttaa eikä turhan päiväsiä ennakkoluuloja saa aivan kaikille ihon, jota kehtaa näytellä.
Loppuviikon blogissa kerron miten tupakoitsija vähentää mahdollisimman vähän ihonsa kärsimyksiä. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi18:46

    Hatun nosto sinulle Inkeri ettet lähtenyt ketään moralisoimaan! Olen pitkän taistelun jälkeen ollut nyt polttamatta kolme vuotta ja se ei ollut mikään helppo tie. Kävin kasvohoidoissa säännöllisesti parin vuoden ajan ja yritin noudattaa neuvojasi. Ihoni tilanne muuttui aivan silmissä, huomasin, että se herätti jopa kateutta työpaikallani.
    Käytän edelleen tuotteitasi, mutta paikkakunnan vaihto on harventanut hoitokertoja. Palaan aivan varmasti vielä käsiisi, koska en ole missään saanut niin ihanaa hoitoa kuin teillä.

    Sisko

    VastaaPoista