maanantai 15. lokakuuta 2012

Tummelilla on tykkääjiä!

Ette voi uskoa mikä on tämän blogin suosituin kirjoitus! Se on juttu Tummelista, joka on tehty puolitoistavuotta sitten otsikolla Tummeli ei ole ihonhoitotuote. En olisi ikinä uskonut, että olisin loukannut monen Tummelin käyttäjän herkkää sielua väittämällä ettei se ole tarkoitettu kasvojen iholle. Ainoat kommentit mitä olen ikinä joutunut poistamaan tästä blogista on olleet minun nimittelyt sen takia, että solvaan  Tummelia. Seuraamalla tämä blogin lukijatilastoja tuota Tummeli juttua luetaan edelleen monta kertaa viikossa.

Sinänsä se on aika kummallista, että juttuni on tullut niin suureksi hämmästyksen aiheeksi koska minusta on aivan itsestään selvää ettei Tummeli oli ihonhoitotuote. Olen maalaistalon tytär ja niitä harvoja ihmisiä jotka osaavat vielä lypsää käsin. Tosin se taito ei ole kovinkaan hyvä ja viimeksi käytetty noin neljäkymmentävuotta sitten. Mutta se todistaa, että tosiaan tiedän mistä puhun, koska olen käyttänyt Tummelia ihan siihen sen todelliseen tarkoitukseen. Kuusikymmentäluvun karjakeittiössä Tummeli oli ihan tärkeä tarveaine ja varmaan moni emäntä ja isäntäkin käytti sitä kosteusvoiteena. Tosin en koskaan muista, että sitä olisi kukaan kertonut laittaneensa kasvoilleen. Monia neuvoja kyllä olen kuullut sen käytöstä kantapäärasvana ja käsivoiteena.

Eihän tuo Tummeli nyt mitään myrkkyä ole, että käyttäkää ihan rauhassa vain, jos olette siihen tykästyneet. Rasvoittumista ja finnejä se aivan varmasti aiheuttaa noin yhdeksällekymmenelle prosentille käyttäjistä. Meikin alle se ei käy koska se ei imeydy kokonaan ihoon ja meikki jää kiiltävänä kellumaan iholle. Se ei ole myöskään vesiliukoinen joten se pitää pestä pois tosi kovilla aineilla, jotta iho saadaan puhtaaksi. Tästä syystä se juuri aiheuttaakin finnejä, koska se tukkii ihohuokoset ja sitä ei edes saa kunnolla pestyä pois.

Onkohan nyt joillakin uusilla sukupolvilla joilla ei ole ollut mitään tekemistä lehmien kanssa sellainen käsitys, että Tummeli oli joku lehmän utareiden kosteusvoide? Näinhän se ei ole, vaan se käytettiin väliaineena jotta sormet liukuivat helpommin. Siis sen alkuperäinen tarkoituskin on ollut ettei se saa imeytyä, tai liueta veteen, tai ts.maitoon. Kaikki aineet mitä ei saa iholta kunnolla pois ovat pidemmän päälle iholle haitaksi.

1 kommentti:

  1. Heippa kaikille!

    Kerron vielä työpäiväni päätteeksi, että saimme iltapäivällä lisää SkinPerfect Primeriä. Onneksi kukaan ei jäänyt ilman emmekä joutuneet myymään "eioota" koko päivää.
    Kehuja tuotteesta tulee jatkuvasti. Varmaankin 90% asiakkaista, jotka ovat saaneet näytteen ovat tuleet hakemaan itse tuotteen. Voi olla, että teistä kuulostaa oudolta, kun koko ajan kehun SkinPerfect Primeriä. Se on niin suuri askel eteenpäin kosmetiikan teknologiassa, että hämmästyn vieläkin joka kerta, kun otan sitä tuubista ulos. En ole koskaan aiemmin kokeillut voidetta joka on näin äärimmäisen ohut ja kevyt ja sisältää kuitenkin aurinkosuojan 30.

    Inkku

    VastaaPoista