torstai 27. joulukuuta 2012

Apua, mitkä silmäpussit!

Aika moni varmaan on peilistä katsoessaan huomannut saman ilmiön, kuin minäkin. Jouluruuat, tai oikeastaan enimmäkseen suola on saanut aikaan sellaiset nestepussit luomille, että hyvä kun silmät näkyy. Vielä nelikymppisenä en huomannut tätä ilmiötä, mutta viimeiset pari vuotta on mässäilyn seuraus turvotus. Varmaan turvotusta on koko elimistössä ja vartalossa, mutta silmäpussit kauhistuttaa eniten.

Se on kuitenkin ihan normaali ilmiö ja johtuu joulun tuomasta elämän muutoksesta. Itse ainakin tiedostan, että joulumässäily alkoi jo perjantai-iltana. Kaikki jouluherkut ovat paljon suolaisempia, kuin arkiruokani. Sitten olen ainakin kolmella aterialla, juonnut viiniä tai glögiä ja alkoholi vasta turvottaakin. Itse en juo olutta, mutta ystäväni väittävät, että se tuo tuplaturvotuksen. Liikkunut en ole nimeksikään ja veden juonti on jäänyt vähemmälle, kuin työpäivänä. Työssä juon ihan pelkkää vettä, mutta nyt olen viisipäivää juonnut vichyä, tai tuoremehua. Syy silmäpusseihin on siis aivan selvä.

Miten ne sitten pois saadaan? Jos ei tarvitse nyt heti olla parhaimmillaan, niin ne alkaa tasaantumaan parissa päivässä, kun palaa normaaliin rytmiin. Tosin tässä on uusi vuosi vielä edessä ja silloin voi tulla sama mässäilykierre. Paras silmänympärysvoide turvotukseen ja sen estämiseen on Age Reversal Eye Complex (78€).  Syy omiin silmäpusseihini on myös se ettei minulla ole ollut pariin viikkoon käytössä Age Reversal Eye Complexia. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja minäkin annoin oman silmänympärysvoiteeni kylässä käyneelle ystävälleni enkä ole muistanut ostaa sitä lisää itselleni.

Suosittelen, että kaikki yli kolmevitoset käyttävät yösilmänympärysvoiteena Age Reversal Eye Complexia. Jos sen nyt ottaa käyttöön, kun turvotus on päällä se nopeuttaa sen poistumista, mutta ei poista sitä heti. Mikään silmänympärysvoide ei pysty poistamaan turvotusta ja silmäpusseja kertaheitolla, vaan vaikutus tulee hitaasti. Nopea lievitys silmäpusseihin on kylmäpakkaus. Kastele pyyheliina jääkylmään veteen ja laita kääre silmillesi ja kasvoillesi. Asetu makaamaan selälleen ja anna kylmän vaikuttaa puolisen tuntia. Kylmähoito on kaikista parasta turvotuksille ja se myös rentouttaa kivasti. Voit käyttää myös kylmäpakkausta, joka pysyy pitempään viileänä. Kääri se pyyhkeeseen, koska se on liian jäinen suoraan kasvoille.

Suosittelen myös silmänympäryshoitoa, jos on ollut pahat silmäpussit. Vaikka turvotus olisikin jo hävinnyt, niin silmänympäryshoito parantaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa ihon kimmoisuutta ja kosteutta. Toisilla on ihan periytyvä taipumus silmäpusseihin ja turvotukseen ja silloin kannattaa hakea ennalta ehkäisevää apua silmänympäryshoidoista. Tiedän monen napanneen jonkun perheen jäsenen nesteenpoistolääkkeitä, mutta se ei ole ollenkaan hyvä juttu. Silloin pitää neuvotella lääkärin kanssa, jos pitää turvotus ongelmaansa niin pahana, että tarvitsee nesteenpoistolääkkeitä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi16:21

    Voin omasta kokemuksestani kertoa, että tuo Age reversal eye cream tosiaan toimii. Itselläni on voimakas periytyvä taipumus silmäpusseihin ja turvotukseen. Täytin äskettäin neljäkymmentä ja sain lahjaksi Age reversal silmänympärysvoiteen ja nyt olen käyttänyt sitä pari kuukautta eikä turvotus enää vaivaa. Yleensä tavallisen viikonlopunkin jälkeen raskaampi ruoka ja pari olutta sai yläluomet roikkumaan maanantai aamuna. Nyt joulumässäily ei näkynyt turvotuksena muualla, kun vyötäröllä. Tosi hyvä voide!

    Tiitu

    VastaaPoista