keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Isojen rintojen ongelmat

Suomalaiselle vartalon mallille on tyypillistä naisten isot rinnat. Esimerkiksi Hämeenlinnan Mehiläisen plastiikkakirurgi Terhi Järvinen kertoi tekevänsä hyvinkin usein rintojen pienennysleikkauksia. Itselläni on omaan kokooni nähden aivan liian isot rinnat, joten tiedän mistä puhun.

Juttelin viime viikolla Siron alusasuliikkeen omistajan Anne Kallio-Lehtimäen kanssa ja hän haluisi muotinäytöksiin myös isorintaisia alusvaatemalleja. Olen itse ostanut Annen liikkeestä alusvaatteni jo parikymmentävuotta ja hyvien liivien ansiosta olen säästynyt monilta vaivoilta. Näin myös eilen TV: ssä pätkän ohjelmaa jossa nuori nainen kertoi ongelmistaan isojen rintojen kanssa. Omissa asiakkaissani on useita joiden rinnat ovat pienennetty ja he ovat hyvin tyytyväisiä tulokseen. Nämä asiat laittoivat minut miettimään mitä ongelmia isojen rintojen kanssa tulee ja miten ne voidaan ehkäistä.

Minulle on jo parikymppisenä gynekologi sanonut, että joudun varmaan jossain vaiheessa rintojen pienennysleikkaukseen. Helposti käy niin ettei hennot olkapäät ja yläselkä kestä suurien rintojen painoa. Tiedän myös monta jotka ovat nuorena hävenneet rintojaan, tai sitten pituuttaan ja ovat oppineet  taivuttamaa olkapäitään kumaraan ja eteenpäin. Tämä lisää selkäongelmien määrää, koska väärä asento jää tavaksi jota ei enää osaa muuttaa. Itselläni on koko suvun naiset pieniä ja suuri rintaisia, joten se ei ollut perheessäni outoa. Sain jo teini-iässä kannustusta pitää ryhti suorana ja äitini neuvoi hankkimaan aina liivit asiantuntijalta. Olen siis säästynyt niska- ja selkävaivoilta.

Iän myötä suuret rinnat aiheuttaa myös ikäviä iho-ongelmia ne ovat omat asiakkaani ajaneet pienennysleikkaukseen. Raskauksien ja ikääntymisen myötä rinnat veltostuu ja alkavat hangata alapuolella olevaa ihoa. Hyvin usein syntyy hiivasienitulehduksia ja muuta ihottumaa. Tässä kohtaa hyvien liivien käyttö korostuu entisestään. Hyvä liivi tukee rintaa niin, että rinnan alapuolellekin pääsee ilmaa ja iho pysyy kuivana. Sieni-ihottumassa on sekin ikävä puoli, että se haisee epämiellyttävälle. Sienen erottaa aina muista ihottumista sen imelän hajun takia ja vartalolla, jos on iso alue ihottumaa sen haju tuntuu ainakin omaan nenään. Meillä on myytävänä Camillen talkki (20€) jalkoihin ja vartalolle joka ennalta ehkäisee sieni-infektiota ja pitää ihon kuivana. Sitä kannattaa käyttää ennalta ehkäisynä ettei mitään ihottumaa tulisikaan. Apteekista saa sitten talkkeja ja voiteita, jotka vaikuttavat jo olemassa olevaan ihottumaan.

Suosittelen kaikille iso rintaisille, että alusvaatteet kannattaa hankkia ammattilaiselta. Kunnolliset oikein kokoiset liivit auttavat paljon. Kuitenkin, jos vaivoja on paljon kannattaa jutella plastiikkakirurgin kanssa. Olen nähnyt monta tyytyväistä asiakasta, jotka ovat käyneet pienennysleikkauksen läpi.

1 kommentti:

  1. Anonyymi12:50

    Kiitos todella paljon tästä jutusta. Hienoa, että uskallat ottaa esiin näinkin intiimit asiat ja kertoa omat kokemuksesi.
    Juttusi vakuutti minut lähtemään lääkärin puheille inhottavan ihottuman vuoksi, joka on juuri rintojen alla. En ole kehdannut siitä puhua ja tunnen sen hajun nenääni koko ajan. Ihan, kuin olisin jo haisuli ja pelkään muidenkin huomaavan. Kiitos!

    VastaaPoista