lauantai 26. tammikuuta 2013

Talvilomat lähestyy

Ensiksi haluan muistuttaa, että myös meillä täällä hoitolassa alkaa talvilomat. Mari on lomalla viikon 9 eli koululaisten hiihtolomaviikon ja minä olen lomalla viikon 10, joka on maaliskuun ensimmäinen viikko. Huomioikaan nämä ajanvarauksia tehdessänne ja muistakaa myös, että ajanvarauksemme ovat aika täynnä aina ennen lomaa ja heti loman jälkeen. Tehkää siis varauksenne hyvissä ajoin.

Vanhasta kokemuksesta tiedä, että asiakkailla talviloma saattaa romahduttaa ihon kunnon. Lapissa hiihtäen vietetty loma on muuten aivan loistavaa henkistä ja fyysistä lepoa, mutta iholle se on kauhistus. Toiseksi rankin kokemus on lomamatka etelän aurinkoon. Lapin lomaan liittyy ulkoilu kovassakin pakkasessa ja viimassa ja runsas saunominen. Jos iho on hiukankin jo valmiiksi kuivunut Lappiin lähdettäessä se aivan varmasti on kuiva rusina lomalta tultaessa. Parasta olisi valmistautua kasvohoidolla ennen matkaa ja hankkia hyvät suojatuotteet iholle hiihtoa varten. Laskettelu on vielä rasittavampaa iholle, kuin hiitäminen maastossa. Siinä aivan varmasti on ilmavirtaa ja tuulta, joka ahavoittaa ihoa.

Lapin lomalle mukaan kannattaa ottaa suojavoide Barrier Repair ( 40ml 62€), Climate Control ( 15€) huulirasva, ja saunan jälkeen naamioksi Multivitamin Power Recovery Masque ( 75ml 68€). Barrier Repair sulaa ihon pintaan ja suojaa erinomaisesti tuulen ja pakkasen kuivattavalta vaikutukselta. Barrier Repair sopii ihan kaikkien Dermalogican voiteiden päälle. Yksinään se ei ole tarpeeksi kosteuttava Suomen pakkasissa. Itse käytän aina marraskuusta huhtikuuhun aamuin illoin voiteiden päällä Barrier Repairia, koska se auttaa paljon ihon kosteuden sitovuuteen. Silloin, kun saunoo useita kertoja viikossa Multivitamiini naamio on ehdoton ihon korjaaja. Se toimii aivan kaikilla ihotyypeillä ja iho on naamion käytön jälkeen pehmeä ja sileä. Multivitamiini naamion voi jättää vaikuttamaan myös yöksi.

Etelän lomalla taas pitää satsata hyviin UV-suojiin. Dermalogican aurinkosuojasarja uudistuu ja uudet tuotteet tulevat myyntiin huhtikuussa. Nykyisistä tuotteista loistava päivävoide on Dynamic Skin Recovery ( 50ml, 106€), se sopii kaikille ihotyypeille ja yli 30-vuotiaille. Sitten tämä SkinPerfect Primer ja uudet meikkituotteet ovat hyviä suojia aurinkolomalle. Tosi moni on jo kertonut hyvää palautetta SkinPerfect Primeristä, koska sen suojakerroin on 30.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi13:39

    Heippa!
    Pakko varmistaa, että sopiihan tuo Dynamic skin recovery 35-vuotiaalle sekaiholle myös, johon tulee satunnaisia näppylöitä? Olen näytepussin verran kokeillut ja pidän tästä paljon enemmän kuin ChromaWhite sarjan päivävoiteesta (joka ei levity niin hyvin). Minulla on taipumusta pigmenttiläiskiin ja siksi hyvä suojakerroin on tärkeä. Ja kun uudet aurinkotuotteet ilmestyvät sopivasti kesäksi niin sopisiko ikäiselleni päivävoiteeksi uusi 50 suojakertoimen boosteri, johon sekoittaisin uutta Sheer tint spf20 voidetta? Sen alle voisi sitten laittaa tarpeen tullen vaikka kosteuttavan boosterin. Ja päälle tietysti ihanan skinperfect primerin. Miltä kuulostaa?

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa erinomaisen hyvältä. Olet todella hyvin keksinyt itse mikä ihollesi toimii parhaiten. Skin Dynamic Recovery sopii oikein hyvin lähes kaikille ihotyypeille, näin talvella suosittelen sitä ihan rasvaisellekin iholle. Myönnän myös, että tuo ChromaWhiten Pure Light on talven kuivattamalle iholle liian ohut ja ei levity hyvin. Tosin sillä on vannoitunut käyttäjäkunta, mutta ymmärrän mitä tarkoitat.
    Suomen auringossa tuo uusi Sheer Tint spf 20 riittää hyvinkin, mutta lisäsuojaa saa tuosta uudesta boosterista mikä on tulossa. Uskon, että tuo Solar Defence Booster spf 50 tulee olemaan supersuosikki.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:44

    Ihoni on sekaiho ja nytkin jo hiukan hilseilevä. Olen lähdössä Lappiin parin viikon päästä ja tiedän sen vaan entisestään kuivuvan. Mikä olisi hyvä kosteusvoide, joka toimisi tuon Primerin alla? Se on niin hieno tuote, että en parempaa tiedä. Eikös sen suojakerroin riittä, jos laitan sen kosteusvoiteen päälle.
    Siinäkin Primer on hyvä, että se tasoittaa hilseilyä. Yleensä meikit vaan korostaa, että iho hilseilee, mutta Primer jotenkin tasoittaa senkin.
    Niin olen 42v. ikä on kai aika tärkeä pointti voiteiden valinnassa.

    Jahko

    VastaaPoista