lauantai 2. maaliskuuta 2013

Naiseksi oppimassa

Meinasin taas ihan hikeentyä, kun sain mainoskirjeen tapahtumasta, jossa joku ihmeen valmentaja tarjosi kurssia nimeltä naiseksi oppimassa. Kaikkea hölynpölyä tässä keski-iän ylittänyt naisihminen vielä opettelisikin. Ärsyynnyin heti, kun ajattelin, että taas jotain omaa ammattiani liippaavaa juttua tarjotaan suurella rahalla hyvä uskoisille ihmisille.

Koen hyvin usein, että ihan omakin ammattikuntani syyllistää naisia ja sillä tavoin yrittää kerätä asiakkaita. Naisen pitäisi aina olla nuori, kaunis ja naisellisen suloinen. Nyt, kun ikää on jo yli viisikymppiä, niin alkaa nuo suloisuus jutut olla kaukana. Jos ihminen ei kelpaa ihan omana itsenään, niin miten ihmeessä sellaista naiseutta oikein ulkoapäin opitaan. Naiseus ja ihmisenä olo ylipäätään on enemmän korvien välissä, kuin joku temppu joka opitaan kurssilla. Tietysti oman minänsä tutkimista ja tulkintaakin voi harjoitella ryhmissä ja kursseilla. Onko se kuitenkaan jotain naiseutta, jos on sinut itsensä kanssa.

Näen työssäni paljon sitä, että ihmiset ovat epävarmoja näyttääkö he varmasti hyvältä, onko he oikean ikäisiä, painoisia ja hyvin hoidettuja. Itse en missään tapauksessa halua lisätä kenenkään taakkaa, että mitä kaikkea ei ole tehty ja mitä vielä pitäsi tehdä. Se kaikki on valinta kysymys. Jos asiakas haluaa kosmetologin apua, voin auttaa monessa iho ongelmassa ja lisätä ihmisen terveyttä ja hyvin vointia. Pakko se ei missään nimessä ole. Ennemminkin haluaisin, että naiset hyväksyisivät itsensä sellaisina, kuin ovat. Eivät vaatisi itseltään niin paljon.

Kolme-nelikymppiset naiset joutuvat todella suuren vaatimuksen alle, kun pitäisi hoitaa työ, perhe ja lapset. Sitten pitäisi olla vielä niin helkkarin naisellinen ja söpö. Tähän kaikkeen ei kukaan pysty ja sitten tulee pettymys ja masennus. Naisten lehdet ja TV-ohjelmat on täynnä näitä yli-ihmisiä naisina jotka osaavat kaiken, jaksavat kaiken ja näyttävät vielä hyvältä. Kyllähän siinä tavallinen maatiaisnainen masentuukin, jos samaan yrittää pystyä. Nuo lehtijuttujen naiset eivät ole kuitenkaan totta, ne ovat toimittajien luomuksia. Eikä niitä saa liikaa uskoa siitä tulee, vain paha mieli. Hyväksy itsesi sellaisena, kuin olet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti