torstai 16. toukokuuta 2013

Hellävaraisetkin kasvohoidot ovat tehokkaita

Keskusteluun ovat taas kerran nousseet erilaiset voimakkaat happohoidot ja mikroneulaushoidot ja niiden turvallisuutta peräänkuulutetaan. On erittäin tarpeellista, että asiasta keskustellaan. Mielestäni oma ammattikuntani on lähtenyt ihan liian rajuihin ja suorastaan omituisiin menetelmiin mukaan. Itse haluaisin nostaa esiin positiivisen puolen, että myös turvallisilla ja hellävaraisilla konsteilla ihon saa kuntoon ja vanhenemista voi hidastaa.

Olen yli kolmekymmentävuotisen työurani aikana nähnyt miten hienosti ihonhyvinvointiin tehoaa kasvohoidot, jotka ovat takuulla turvallisia. Näen sen todella selvästi yli seitsemänkymppisistä asiakkaistani, jotka ovat käyneet meillä kymmeniä vuosia. Heidän iästään voi laskea pois 10-15 vuotta, koska ihot ovat niin nuorekkaita ja hyvän näköisiä. Minusta se on se asia mihin pitää pyrkiäkin. Näyttää hiukan nuoremmalta, kun oma ikä edellyttää, mutta ei pysyä ikäänsä kolmikymppisen näköisenä. Mitä hyötyä on, jos naama on rypytön ja näyttää kolmekymppiseltä, kun koko muu olemus kertoo jo ikäihmisestä.

Se, että iho pysyy nuorekkaana vielä kahdeksankymppisenä, vaatii säännöllistä hoitoa. Yleensä asiakkaat käy 4-6 viikon välein. Kotihoito tehdään suunnitelmien mukaan, mutta ei siihenkään mene aikaa, kun viisi minuuttia aamuin, illoin. Koskaan ei myöskään ole liian myöhäistä aloittaa säännöllistä hoitoa. Vuoden säännöllisen hoidon jälkeen putoaa melko varmasti kymmenen vuotta iästä pois. Nykyään turvallisetkin hoitoaineet on kymmenen kertaa tehokkaampia, kun kahdeksankymmentäluvulla. Suurin muutos oli, kun kosmetiikkaan keksittiin kunnon kuljettaja-aineet eli liposomit, niosomit yms. Hedelmähapot ja entsyymit mullistivat myös kasvohoitojen vaikutusta.

Dermalogican hoitotuotteissa turvallisen tehokkuuden tuo kontroloidut hedelmähappoentsyymit. Pieninä pitoisuuksina ne ovat loistavia siloittajia ja tasoittajia. Valitettavasti niitäkin käytetään nykyään ihan todella vahvoina pitoisuuksina mitkä rikkovat ihon. Esimerkiksi voimakas glykolihappo syövyttää ihon, niin että ihoriekaleet kuoriutuu pois muutaman viikon. Mielestäni se on suuri riski, silloin iho on hyvin tulehdus altis ja herkistyy auringolle. Toisaalta tämä kertoo nykyhetken vaatimuksesta "mulle kaikki heti nyt". Samaan ja parempaankin tulokseen päädytään, jos tehtäisiin 5-7 kerran sarjahoito miedolla glykolihapolla. Siihen menisi kuitenkin aikaa kolmisen kuukautta ja tulos syntyisi hitaasti, mutta turvallisesti. Toisaalta tuo yksi radikaali hoitokerta tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin usean kerran sarjahoito. Nykyään me teemme pääsääntöisesti itse kehittämäämme Nanolift kasvohoitoa ja siinä on yhteen hoitoon yhdistetty kaikki tehokkaat, mutta turvalliset hoitotoimenpiteet.

Valitettavasti ei mikään viranomainen kontroloi yhtään mitä kauneushoitoloissa tehdään. Se jää täysin asiakkaan omaan harkintaan, minkälaiseen hoitoon uskaltautuu. Uskon, että aika moni ihminen luottaa ettei meillä Suomessa saa tehdä hoitoja, jotka vaarantaa terveyden. Se on kuitenkin harhaluulo. Asioihin puututaan vasta sitten, kun tapahtuu iso vahinko ja niitä ei onneksi vielä ole tullut. Epäilen kuitenkin, että on vain ajankysymys, kun julkisuuteen tulee ne rankat ongelmat mitä liian voimakkaista hoidoista tulee.


2 kommenttia:

  1. Anonyymi12:52

    Näissä ilmiöissä on jotain kovin samankaltaista kuin monissa terveysbuumeissa. Siis suorastaan rääkätään kehoa näyttääksemme tiukoilta, kireiltä ja treenatuilta. Ihmiset ovat kovin armottomia itseään kohtaan. Tai jotenkin tuntuu siltä. Vaikka kovasti samanaikaisesti korostetaan hyvinvointia, meditointia ja joogaa niin ilmapiiri on jotenkin armoton ihmisiä ja vanhenemista kohtaan.

    Kuuntelin erään menestyneen psykologin syvähaastattelua jossa oli minusta hyvä neuvo: jos ainaisen ulkoisen olemuksen sijasta joskus istahtaisimme miettimään miltä kehomme TUNTUU. Jos henki kulkee, veri kiertää eikä mihinkään paikkaan satu niin asiat on aika hyvin. Terve ihohan myös tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Inkeri Valtonen17:23

    Tuon mainitsemasi psykologin ajatus viehättää minua kovasti, nykyihmisen pitäisi pysähtyä pohtimaan asioita enemmän. Jos ihmisen mieli ja ruumis on tasapainossa se näyttääkin ihan hyvältä. En usko, että itseään eri tavoin väkisin rääkkäämällä saadaan pitkän päälle mitään hyvää aikaiseksi.

    Inkeri

    VastaaPoista