sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Miksi päädyin Youngbloodin meikkeihin

Aiemmin kerroin jo miksi olen päätynyt käyttämään Dermalogican ihonhoitotuotteita ja nyt kerron sen miksi meillä on Youngbloodin meikit. Meikkisarjan löytämisessä on ollut aina hiukan vaikeuksia läpi koko työurani. Aiemmin käyttämässäni Guinotin sarjassa ja nyt Dermalogicassa ei ole omia meikkituotteita. Dermalogicassa on meikkivoide Cover Tint ja värillinen päivävoide Sheer Tint, mutta ei muita meikkejä.

Sen olen pitkän kokemukseni myötä oppinut, että kosmetiikkasarja jossa on sekä ihonhoitotuotteet, että meikit harvoin onnistuu kummassakin. On vaikeaa olla expertti kaikessa ja yleensä on parempi valita meikit, jotka eivät ole ihonhoitosarjan kylkiäinen. Viitisentoistavuotta sitten, kun ammattilehdissä aloitettiin kirjoittelemaan, että on kehitetty mineraalipigmentti päätin heti seurata tarkasti sen kehitystä. Meikkituotteiden laatu muuttui aivan täysin, kun 2000-luvun alussa markkinoille tuli kokonaisia meikkisarjoja, joissa oli vaan mineraalipigmenttiä. Se oli niin suuri mullistus, että koko meikkaamisen maailma tuli aivan toiseksi. Sen jälkeen en ole halunnut koskeakaan synteettisiin meikkeihin. Aluksi käytin Jane Iridale mineraalimeikkisarjaa, mutta sen tuotteet eivät olleet mielestäni tasalaatuisia ja sen pakkauksissa oli ongelmia.

Sitten noin 2005 Suomen markkinoille tuli amerikkalaisen Pauline Youngbloodin nimeä kantava Youngblood meikkisarja. Olin sen voittokulkua seurannut jo amerikkalaisissa naistenlehdissä ja tiesin sen olevan todella hyvälaatuinen sarja. Tavallaan siinä oli jo korjattu nuo mineraalipigmentin alkuhankaluudet ja se oli myös edullisempi, kuin aiemmat mineraalimeikkisarjat. Se oli myös tärkeää, että Youngbloodin maahantuoja Carpelan Cosmetics toimi erittäin tehokkaasti ja tuotteita on aina saatavilla.

Olen käyttänyt Youngbloodia jo lähes kymmenen vuotta ja heidän jatkuva tuotekehittely myös tyydyttää minua. Suomessa on tällä hetkellä muitakin hyviä mineraalimeikkisarjoja eli se ei ole niin ylivoimainen, kuin Dermalogica on ihonhoitotuotteissa. Youngbloodilla on kuitenkin hinta/laatusuhde kohdallaan. Sen värimaailma on myös tarkoitettu aikuiselle ihmiselle ja se on tyyliltään enemmän arki-kuin juhlameikkiin erikoistunut. Moni muu hyvälaatuinen mineraalimeikkisarja seuraa, niin voimakkaasti pintamuotia, että niistä on vaikea löytää värejä suomalaiselle keski-ikäiselle naiselle. Youngbloodin kohdalla on toisin, sen uusimmatkin tuotteet ovat tarkoitettu aikuisen naisen tyyliin ja he huomioivat myös pohjoismaalaisten värimaailman. 

2 kommenttia:

  1. Sarianna23:23

    Onko YB:llä aurinkopuuteria? Olen muilta sarjoilta sellaista käyttänyt, mutta onkohan se iholle jotenkin haitallista?

    Sarianna

    VastaaPoista
  2. Youngbloodilla on ihan ihana aurinkopuuteri nimeltään Mineral Radiance ja väri Sundance on paras. Hinta. 71€. Tuossa pyöreässä paletissa on neljä eri sävyä. Siinä, kun pyöräyttää sivellintä saa kaikista neljästä hiukan väriä. Silloin ihosta tulee elävän päivettynyt, kun ei ole vaan yhtä ruskeaa. YB:n aurinkopuuterista ei ole mitään haittaa, koska se on hyvä laatuinen, muiden sarjojen tuotteista en tiedä. Aurinkopuuteri on ihan kiva tapa saada hiukan väriä iholle. Ainoa terveellinen rusketus tulee purkista.

    Inkeri

    VastaaPoista