lauantai 27. heinäkuuta 2013

Ikänaisen meikkivinkit

Jatkan vielä meikkiaiheesta ja nimenomaan vanhemman naisen kantilta katsottuna. Minulla on paljon yli kahdeksankymppisiäkin  asiakkaita jotka käyttävät meikkiä, mutta silloin meikki pitää miettiä monella tavalla uudestaan.

Yksi ongelma vanhenemisessa on kuivuvat silmät. Lähes kaikki yli viisikymppiset tietää mitä on, kun silmät kuivuvat ja ongelma on pahin talvisin. Kuivat silmät valuvat vettä, ovat arat ja kutisevat ja silmätippoja on laitettava monta kertaa päivässä. Eipä silloin paljoa tee mieli silmämeikkiä laittaa. Silloin ei siis ärsytetäkään silmiä enempää, vaan jätetään silmämeikki pois. Moni asiakkaani korvaa silmämeikin ripsien ja kulmien kestovärillä. Aroille silmille kestoväri on hyvä systeemi, koska on parempi päästä kertakirvelyllä, kuin jatkuvalla ärsytyksellä. Yleensä herkkäsilmäiset sietävät kestovärin oikein hyvin, itselläni on todella harvassa ne asiakkaat ketkä kokevat kestovärinkin huonoksi vaihtoehdoksi. Kulmat kuitenkin kannattaa värjätä ja muotoilla hyvin on ikä mikä hyvänsä. Kestovärit auttaa myös huononäköisellä tuomaan ripset ja kulmat paremmin näkyviin ja näin niihin on itse helpompi laittaa ripsiväriä, tai lisätä kulmakynää.

Arkasilmäiseltä siis silmämeikki jätetään kokonaan pois, mutta kulmia korostetaan. Iholle on parasta ohut ja kosteuttava meikkivoide. Kuusikymppinen voi vielä käyttää hyvin peittävääkin meikkivoidetta, mutta yli kahdeksankymppisellä keveys on valttia. Silloin, kun ikää on yli neljäkymppiä SkinPerfect Primer (22ml, 77€) on suorastaan välttämätön. Itselläni huomaan, että kesähelteen hikoilussa meikki pysyy paljon paremmin siistinä, kun meikkivoiteen alla on SkinPerfect Primer. Moni asiakkaani ei edes enää käytä arkimeikissä muuta meikkivoidetta, kun SkinPerfect Primer jättää niin kauniin pinnan. Iäkkäälle iholle paras meikkivaihtoehto on Dermalogican Sheer Tint (40ml, 72€) se on värillinen päivävoide ja erittäin ohut ja hyvin levittyvä. Kuusikymppinen voi korostaa vielä kesän päivetystä tummemmalla sävyllä, esimerkiksi medium on hyvä. Kahdeksankymppisen iho on yleensä jo aika kalpea ja meikki ei saa olla liian tummaa. Heille suosittelen mieluummin liian vaaleaa meikkiä, kuin yhtään liian tummaa.

Poskipunaa kannattaa ehdottomasti käyttää yli viisikymppisenä, muuten kasvot ovat liian tasapaksut. Youngbloodin aurinkopuuteri Mineral Radiance väri Sundance ( 71€, nyt tarjouksessa 55€) on oikein hyvä ikänaisellekin sekä poskipunana, että aurinkopuuterina. Hyvät puuterimaiset poskipunat ovat Youngbloodin sävyt Tangier ( 42€) ja Blossom. Tangier on lämmin korallin sävy, joka on todella kaunis vaalealla iholla.  Blossom on taas viileä mattapintainen roosa, mutta ei mikään ällöpinkki.

Huulet kannattaa vanhemmiten rajata todella hyvin ja huulipuna ei saa olla liian pliisu. Aikuinen nainen rohkeaa käyttää jo napakkaa ja rohkeaa huulipuna sävyä. Pikkutyttöjen pinkit ovat menneen talven lumia. Hyvä valinta ihan kaikille on Youngbloodin sävy Coral Beach ( 31€), tai Bliss. Niiden kanssa sopii rajauskynäksi sävy Sequin ( 23€). Varma valinta ihan kaikille on myös huulikiille Rhapsody ( 37€)  ja sen kanssa rajaus Truly Red, tai hiukan miedompi Rose. Mitään räiskyvän punaista en suosittele ellei ole sen tyyppinen persoona. Suomalainen nainen kokee olonsa vähän oudoksi, jos huulilla on ihan verenpunainen huulipuna. Se on suosittua Ranskassa ja Italiassa, mutta meillä on ihan oma tyyli ja se on ihan yhtä hyvä. 

11 kommenttia:

  1. Aiheen vierestä: satutko tietämään onko Intensive Eye Repairissa käytetty skvalaani kasvi- vai eläinperäistä? Sitä kun voi valmistaa sekä valaanrasvasta että oliivista.

    VastaaPoista
  2. Dermalogica ei käytä mitään eläinpohjaisia-raaka- aineita, joten se on oliivista saatua. Tuo skvalaani on mielestäni aina kosmetiikassa nykyään kasvipohjaista. Valaanrasvan käyttö kosmetiikassa oli aikoinaan yksi syy valaiden ryöstökalastukseen ja sitä en hyväksy ollenkaan. Valaanrasvaa käytettiin yleisesti esimerkiksi huulipunissa vielä 70-luvulla. Siinäkin eläin-ja luonnonsuojelijat ovat tehneet hyvää työtä ja valaanrasva on korvattu muilla aineilla.
    Vai tiedätkö sinä, että joku kosmetiikkasarja käyttäisi vielä vanhanaikaista skvaleenia?Silloin, kun minä opiskelin kosmetologiksi, niin se kirjoitettiin squaleeni ja oli ihan arkipäiväinen raaka-aine. Onneksi maailma muuttuu.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä melko varma tästä asiasta jo ennen kuin kysyin, mutta kun joissain vartalovoiteissa raaka-aine merkitään olive squalane tai squalane from olive.

      Koska valaidenpyynti on tosiaan niin kiellettyä (onneksi!) en voi uskoa, että mikään sarja haluaisi käyttää sitä. Sitä paitsi sen saatavuuden ja hinnan luulisi olevan ongelma.

      Skvalaani ja skvaleeni näyttävätkin olevan kaksi eri sanaa, mutta molempia voidaan käyttää kosmetiikassa. Ja olet ihan oikeassa, tässä tapauksessa on kyse skvaleenista.

      Poista
    2. Anonyymi23:46

      Nämä raaka-aineet kiinnostavat minuakin ja kysyisin miten on kollegeenin laita nykyisin? Onko se eläinpohjaista, vai kasveista saatua? Hienoa huomata, että joku kosmetologi tietää raaka-aineetkin tarkasti ja on kiinnostunut eläinsuojelusta. Olen omalla paikkakunnallani ollut parillakin kosmetologilla kasvohoidossa ja yrittänyt kysellä tuotteiden raaka-aineista. Vastauksia en ole saanut, ainoastaan kiusaantuneita naurahduksia. Kysyessäni toiselta kosmetologilta hyväksyykö hän eläinkokeet kosmetiikassa vastaus oli ettei hän ole koskaan ajatellut asiaa. Olin aivan tyrmistynyt.
      Kiva lukea blogia missä kirjoittajalla on selvä oma kanta eikä hän häpeile tuoda sitä esiin.

      Poista
    3. Kyllä kosmetologin perustietämykseen kuuluu tuntea raaka-aineet. Minun mielestäni kosmetologilla pitää olla myös joku kanta omaan ammattiinsa liittyvistä asioista. Itse ainakin ilmaisen omat mielipiteeni välillä vähän liiankin tiukasti. Eläinsuojeluasiat on yksi juttu mitä on itselleni todella tärkeää ja siksi vastustan eläinkokeita hyvin jyrkästi.
      Nykyiset kollageenit ja elastiinit ovat ilman muuta kasviperäisiä. 90-luvun alussa riehunut hullunlehmän tauti poisti kosmetiikasta, kaikki nautaeläimistä saadut raaka-aineet. 80-luvulla käytettiin lehmän sidekudoskollageenia ihan pistoshoitoina juonteisiin ja ryppyihin. Se oli erittäin hyvin siedettyä ja toimivajuttu. Onneksi kukaan ei sairastunut näiden kollageenipistosten takia.
      Korostan vielä ettei Dermalogicalla ole mitään eläinpohjaisia raaka-aineita.

      Inkeri

      Poista
  3. Ulrika18:08

    Ihanaa, kun huomiot kahdeksankymppisiäkin ja kohtelet heitä tärkeinä asiakkaina. Äitini on 84v. ja käyttää meikkiä päivittäin.
    Huulipuna asia minua jäi vaivaamaan. Neuvot aina ettei pinkkiä kannata aikuisen naisen käyttää, mutta itse olen oppinut, että viileä väri olisi parempi. Pelkään aina, että huulipuna menee oranssiin ja siksi helposti erehdyn ostamaan liian sinipohjaisia värejä.

    Ulla

    VastaaPoista
  4. Anonyymi18:47

    Joko olet saanut Dragon Fruit huulipunaa lisää? Siskonikin ihastui siihen ja aion viedä sitä viikonlopputuliaisiksi.
    Miten paljon siveltimen laatu vaikuttaa Youngbloodin jauhemaisen meikin levitykseen? Sisareni kokeili sitäkin ja minulta oli unohtunut tuo oma sivellin kotiin ja jotenkin se ei näyttänyt niin hyvältä, kuin yleensä. Sivellin joka oli käytössä oli ainakin puolet pienempi, kuin se teiltä ostamani ja ehkä se oli sitten muovikarvaa, kun jälki oli laikukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dragon Fruit huulipunasävyä sain juuri aamulla lisää eli tervetuloa ostoksille. Siveltimellä on suuri merkitys mineraalimeikkijauheen levityksessä. Liian pienellä siveltimellä meikistä saattaa tulla laikukas. Samoin keinokarvaa oleva sivellin ei levitä mitään kunnolla. Niitä en suosittele edes poskipunan levitykseen.
      Youngbloodin oma kabukisivellin on ehdottomasti varmin valinta. Ja, kun sen kerran ostaa, niin siitä on iloa vuosikausia. Varmin tulos tulee tällä omalla siveltimellä ja silloin meikki on aina varmasti siisti. Muuta syytä en tuohon laikkuiluun tiedä, kun vääränlainen sivellin.

      Inkeri

      Poista
  5. Anonyymi23:39

    Näistä huulipunasävyistä minäkin kysyisin, kun olen näitä oransseja ja korallisävyjä ihmetellyt. Olen ollut värianalyysissä 90-luvulla ja silloin sain tietää olevani viileä kesä väritykseltäni. Meikkaaja neuvoi huulille viileitä aniliinin ja roosansävyjä. Nyt Inkeri puhuu ihan niitä vastaan.
    Itse olen hakemalla hakenut kylmiä sävyjä huulille ja vältellyt kaikkia ruskeitasävyjä. Oranssi olisi ihan kauhistus. Vaatteissa kyllä tykkään punaisesta ja oranssistakin ainakin näin kesällä, mutta olen aina luullut, että oranssihuulipuna on ihan pannassa. Vai olenko ihan vanhanaikainen?

    VastaaPoista
  6. Olen vuosien aikana huomannut, että asiakkailla on suuri ennakkoluulo oransseja ja ruskeita huulipunasävyjä kohtaan. Vaikka pitäisi olla ihan päinvastoin. Juuri noita kylmiä aniliinisävyjä pitäisi välttää ja käyttää pehmeitä, lämpimiä ruskeansävyjä. Pinkit ja aniliinit ovat ihan vastavärejä ihon sävyyn nähden ja sellaiset huulet suorastaan hyppää esiin kasvoilta.
    Korallin ja ruskean sävyt sisältää taas samansävyistä pigmenttiä, kuin ihokin ja niillä saa neutraalin meikin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  7. Anonyymi13:12

    Valitsin suosituksestasi huulipunani sävyksi Coral Beach, mutta rajauskynän unohdin tuolloin ostaa. Viileitä sävyjä käyttäneenä koralli epäilytti, mutta ruskettuneella kesäihollani sävy onkin ok.
    Epäileväinen kun olen, mietin jo kalpeaa ja punoittavaa talvi-ihoani. Mikä rajauskynä sopii sekä Coral Beach-sävyyn että neutraalinpaan "talvisävyyn", mikä se sitten arkikäytössä onkaan? Ja onko mineraalimeikin Neutral-sävy sittenkin liian tumma tai kellertävä? Muutoin tekemäsi mineraalimeikki kesti loistavasti koko helteisen kesäpäivän pitkälle iltaan hikoilusta huolimatta.
    Viime talvena tamperelaisen tavaratalon kosmetiikkaosastolla minua kehoitettiin hankkimaan persikkaan - siis kellertävään - vivahtava meikkivoide. En pitänyt lopputuloksesta lainkaan, kasvoni olivat erisävyiset kaulani kanssa! Siirryin takaisin entiseen viileämpään rosabeigeen meikkisävyyni... tottumusteni orjako? MS

    VastaaPoista