tiistai 30. heinäkuuta 2013

Linnateatteri Turussa

Teatteri, baletti, museot ja taidenäyttelyt ovat niitä henkireikiä, jotka auttavat minua jaksamaan tavallista arkipäivää. Hyvä teatteriesitys vie ajatukset ihan muualle ja yleensä avartaa omia luutuneita käsityksiä. Teatteriliput pitäisi vaan varata aina hyvissä ajoin, että saisi vielä paikat. Tässä tulee usein eteen saamattomuus, ettei vaan muista tehdä varausta.

Nyt olen ollut kaukaa viisas ja eräänä alkukesän unettomanayönä tein listan näytöksistä mitä haluaisin nähdä. Kiltti mieheni onneksi innostui niistä ja viitsi pyöriä vähän aikaa Lippupalvelun sivuilla ja tehdä varaukset. Viime viikonloppuna oli ensimmäinen teatteriviikonloppu ja se oli Turussa. Tai oikeastaan Naantalissa ja Turussa, koska Linnateatterin kesäteatteri Emma sijaitsee Naantalissa Muumimaan kupeessa. Naatalissa oli Linnateatterin esitys Vetämättömät ja se oli valtavan hyvä. Nauroimme sitä vielä sunnuntainakin ajomatkalla kotiin. Siinä oli ainoastaan neljä näyttelijää, Jussi Lampi, Miska Kaukonen, Santtu Karvonen ja Sarianna Röhn. Miska Kaukonen on ollut kaikissa Linnateatterin kesäesityksissä ja hän on paras koomikko mitä tiedän. Santtu Karvonen oli aivan uusi tuttavuus, mutta erittäin taitava näyttelijä ja naurattaja hänkin.

Tämä Turun Linnateatteri on lempiteatterini ja olemme viitisen kesää käyneet katsomassa kaikki kesäteatteriesitykset. Ensimmäinen esitys kesällä 2007 teki minuun ikimuistoisen vaikutuksen. Se oli Vares ja siinä näytelmässä oli elävä kissa. Voitte uskoa, että olin ihan haltioissani. Olen lukenut nuo Reijo Mäen Vares-kirjat ja lähes kaikissa niissä on kissa mukana. Elokuvissakin puoliluuseri yksityisetsivä Jussi Vares on kissan omistaja. Lehtitietojen mukaan Reijo Mäelläkin on kissa. Tuossa kesäteatteriesityksessä Varesta esitti Kari-Pekka Toivonen ja tein sen johtopäätöksen, että kissa oli hänen. Sen verran lungisti Toivonen ja pikimusta pyöreänaamainen kissa suhtautuivat toisiinsa. Vielä lopussakin kissa tuli Toivosen sylissä vastaan ottamaan aploodit. Hän tyypillisen kissamaiseen tapaan katseli ylimielisesti, outoa porukkaa joka hakkasi käsiään hullunlailla.

Se esitys oli siis vuosia sitten ja tänä kesänä villinlännen komedia, nugettilänkkäri Vetämättömät hauskuutti yleisöä. Menkää ihmeessä katsomaan, jos haluatte nauraa. Se oli aivan loistavaa ammattilaisteatterin esittämää taitavaa huumoria. Lauantai-illan esitys ei sitten enää ollutkaan niin onnistunut. Se oli nimeltään Peep Show ja esityspaikka oli Aboa Vetuksen kesäteatteri, voin sanoa, että se oli ensimmäinen kerta, kun petyin Linnateatterin esityksiin. Se oli kahden naisen vuoropuhelu ja ilmeisesti se oli tarkoitettu hauskaksi, mutta minusta se oli lähinnä outo. Mieheni mielestä se oli jotain kokeellista teatteria, jota vastavalmistuneet tytöt yritti vetää. Mielipiteeni on, että sitä ei kannata mennä katsomaan ellei sitten vasiten halua nähdä jotain omituista.

Alkukesällä Aboa Vetuksen teatterissa meni Mielensäpahoittaja ja miniä ja sitä kehui moni turkulainen. Siinä näyttelijät oli huipputaitavia eli Antti Litja ja Merja Larivaara. Onneksi sen ehtii nähdä vielä talvella Linnateatterin päänäyttämöllä. Suosittelen lämpimästi, että Turussa käydessänne tutustukaa vähän laitosteattereista poikkeavaan Linnateatteriin ja heidän hyvään ohjelmistoonsa.

PS: TARJOUS
Muistakaa myös, että vielä pari päivää eli heinäkuun loppuun on voimassa kaupanpäälliset SkinPerfect Primeristä ja Multivitamin Thermofoliantista.
Ostaessasi SkinPerfect Primerin ( 22ml, 77€) saat lahjaksi Daily Microfoliant matkakoon arvo 27€. Siitä saa noin 10-15 kuorintaa.
Ostaessasi Multivitamin Thermofoliant ( 75ml, 82€) kuorinnan saat lahjaksi Age Smart pakkauksen arvo 35€. Se sisältää Dynamic Skin Recovery sk 30, Multivitamin Power Firm ja SkinPerfect Primer matkakoot ja ne riittävät parin viikon käyttöön. Tarjous koskee verkkokauppaa sekä hoitolaa.

6 kommenttia:

  1. Meillä töissä saa Smartumin liikuntaseteleitä nippusen joka kuukausi. Onhan se hyvä, että työnantaja kannustaa liikkumaan, mutta minusta olisi mahtavaa jos osan liikuntaseteleistä saisi virike- tai kulttuuriseteleinä. Niillä kun pääsee elokuviin, teatteriin, näyttelyihin ja kaikenmoisiin kulttuuritapahtumiin. Sielunruoka on varmasti ihan yhtä tärkeää hyvinvoinnin kannalta kuin liikuntakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi18:21

      Smartumilla on seteli, joka käy sekä liikuntaan että kulttuuriin ja oma työnantajani käyttää sitä. Näillä on hoitunut kuntosalit, Vanajaopiston kurssit, teatterit, jne.

      Poista
  2. Anonyymi18:21

    Asiani ei koske tätä juttua, vaan kysyisin näistä Dermalogican aineista. Kuinka pian näillä yleensä saa aikaan muutosta naamalla. Ostin 22.7 Primerin ja sain sen kanssa Daily Microfoliantin ja olen sitä kuorintaa käyttänyt joka toinen päivä niin kuin neuvoitkin. Naamassani on edelleen näppyjä ja pikkufinnejä joita sanoit teillä käydessäni hikinäpyiksi eli ei ainakaan vielä vaikutus ole kovinkaan suuri. Viime talvena kävin teillä ensi kertaa ja aloin hoidon jälkeen käyttämään Ultracalming Serum Concentratea, kun poskeni punoitti ja ihon pinta oli kuulemma ohentunut. Silloin vaikutus näkyi muutamassa päivässä ja ihoni olotila parantui hetkessä.
    Olenko liian malttamaton, vai eikö tämä Daily Microfoliant sovi minun naamalle? Vai pitääkö aina tehdä ensin kasvohoito ennen kuin aineet vaikuttavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan yksinään ei tuo Daily Microfoliant aina autakaan ja ainakin sitä pitää käyttää pitempään. Yleensä tuloksia hoitoaineista voi odottaa kolmen viikon kuluttua. Kasvohoidon jälkeen ihon tilanne muuttuu, niin paljon, että hyvinkin kotihoitoaineet näyttää tehonsa jo viikossa.
      Aina kasvohoito ei ole välttämätön saadakseen hoitoaineet vaikuttamaan, mutta paljonhan se edesauttaa vaikutusta. Toisaalta ellet ole ollut talven jälkeen kasvohoidossa, niin iho kyllä sitä kaipaisi. Voi olla, että epäpuhtauksia on jo niin paljon ettei pelkkä kotihoito riitäkkään, vaan tarvitaan kasvohoitoa.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi00:07

    Näin maallikona luulisin, että kannattaa vielä jatkaa hoitoa ja odottaa kärsivällisesti tuloksia. Oma ihoni säästyi ainakin alkukesän näistä hikinäpyistä, kun aloin käyttämään joka toinen ilta Daily Microfoliantia ja joka toinen Daily Resurfaceria. Ehkä tässäkin ennalta ehkäisy antaa parhaat tulokset. Nämä kumpikin Daily on huippujuttu ja ainakin minulle ne toimivat oikein hyvin.
    Minäkin tein viime viikolla tilauksen ja sain tuon Age Smart paketin lahjaksi. Ne olivatkin paljon isommat tuubit, kuin luulinkaan. Ajattelin niiden olevan, vaan isompia näytepusseja. Tuo Dynamic Skin Recovery tuntuu oikein hyvältä päivävoiteelta ja siinähän on suojakerroin 30, eikö? Minulla on tähän asti ollut käytössä Skin Smoothing Cream ja päiväksi olen siihen sekoittanut Solar Booster 50. Nythän tätä Solar Boosteria en tarvitse tuon Dynamic voiteen kanssa, vai kuinka?
    Kiva myös kokeilla tuota paljon kehuttua primeriä ja sekin tuubi on yllättävän riittoisa. Olen nyt yli viikon sitä käyttänyt joka aamu ja sitä tuntuu olevan vielä reilusti jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi09:50

      Lahjapaketin tuubit ovat todellakin riittoisia.Itse olen käyttänyt niitä jo muistaakseni kesäkuusta - en tosin päivittäin mutta useamman kertaa viikossa.

      Ja se Dynamic Skin Recovery kolmenkympin suojakertoimineen on minustakin erinomainen, vaikka ihoni on rasvaisuuteen taipuvainen. Aika napakka ja hyvä pinta sillä tulee. Ja valolta suojaaminen hoidettu aika hyvin jo pelkästään sillä.

      Leena

      Poista