tiistai 23. heinäkuuta 2013

Yli kuusikymppisen meikki

Suuret ikäluokat alkavat olla nyt noin kuusikymmentäviisivuotiaita eli yli kuusikymppisiä naisia on koko Euroopassa todella paljon. Tämän päivän kuusikymppinen nainen on ihan erilainen, kuin äitiensä ikäluokka. Usein kuusikymppiset naiset elävät elämänsä parasta aikaa. Moni on ensimmäistä kertaa itsenäinen. Lapset ovat maailmalla ja itsellä on jo viisautta nauttia hetkestä.

Tämän hetken kuusikymppisillä ei ole mallia edeltävissä ikäluokissa, miten voi siinä iässä olla hyvän näköinen nainen. Ennen sotaa syntyneet naiset alkoivat olemaan mummoja nykyistä varhemmin ja heidät jotenkin ohitettiin. Nyt ei siihen pidä suostua. Moni on vielä työelämässä, tai harrastaa erittäin aktiivisesti jotain itselle mieleistä. Moni hyväntekeväisyysjärjestö pysyy pystyssä näiden työtelijäiden, aktiivisten 60-75-vuotiaiden naisten voimin.

Suomalainen nainen on yleensä aivan liian vaatimaton ja jää hiukan harmaaksi hiirulaiseksi. Pelätään ylilyöntiä niin kovasti, että alennetaan itseään ulkoisestikin. Moni pelkää muiden sanomisia ja sitä, että joku pitää liian nuorekkaana. Valitaan mieluummin beigeä ja harmaansinistä vaatekaappiin, kuin räiskyviä värejä. Tämäkin usein vanhentaa ettei uskalleta pukeutua kirkkaisiin väreihin. Suurin osa meikkaa aivan liian kevyesti. Korkeintaan yksi prosentti kuusikymppisistä meikkaa liian voimakkaasti, mutta sitä eniten pelätään. Tehdään hiukan epämääräinen meikki, kun ei uskalleta näkyä. Pidän siis suurimpana yli kuusikymppisten meikkausongelmana liiallista vaatimattomuutta ja liian vähäistä meikkiä.

Vanhemmiten joutuu meikkiin käyttämään hiukan enemmän aikaa, kuin kolmikymppisenä, mutta se todella kannataa. Älkää antako periksi harmaudelle, vaan ottakaa oma tilanne. Hyvälaatuiset meikit on ehdoton edellytys siistille meikille. Ihon myös pitää olla hyvässä kunnossa, hilseily tekee meikistä epäsiistin. Koska kuollutta solukkoa poistuu jatkuvasti ikääntyvä iho tarvitsee mietoa kuorintaa usein ettei hilseily korostu meikin kanssa. Kannattaa hankkia myös hyvin valaistu meikkipaikka. Ikääntyessä näkö heikkenee ja se tekee meikkaamisesta vaikeaa. Moni päätyy suurentavaan peiliin, mutta siinä helposti alkaa, vaan tuijottamaan ihon virheitä eikä uskalla meikata sitäkään vähää. Ei meikin lopputulosta ole tarkoitus katsoa suurentavasta peilistä, vaan normaalista peilistä silmälasien kanssa. Niinhän muutkin ihmiset meidät näkee. Turvallisinta on pyytää ammattilaista valitsemaan meikkivärit ellei luota omaan makuunsa.

Mielestäni yli kuusikymppisen meikin pitää olla täydellinen ei enää riitä ripsiväri ja sipaus huulikiiltoa. Kannattaa pitää iho hyvässä kunnossa ja hankkia ihoa siloittava meikinpohjustusaine. Esimerkiksi Dermalogican SkinPerfect Primer (22ml, 77€) ja hyvä meikkivoide. Meikkivoiteen ei tarvitse olla paksu, tai peittävä, mutta sillä tavoin hoitava ettei se kuivata ihoa. Kunnolliseen silmämeikkiin kuuluu luomiväri, rajaus ja ripsiväri. Moni käyttää pelkkää ripsiväriä ja se on mielestäni virhe. Vanhemmiten ainoastaan luomen liikkuva osa meikataan, luomiväriä ei missään tapauksessa levitetä nykyään kulmakarvoihin saakka. Ei välttämättä tarvita korostuksia ja varjostuksia, vaan yksi luomivärikin riittää. Kunhan se ei ole sininen, tai vihreä, ne ovat hyvin hankalia värejä ikääntyvälle.

Silmien rajaus on tärkeä seikka, koska se tuo tiettyä napakkuutta ryppyisen luomen silmämeikkiin. Tuo Youngbloodin Gel Liner rajaus on laadultaan erinomainen, koska se takuulla pysyy, mutta lähtee  puhdistusmaidolla helposti pois. Liian pehmeä rajauskynä leviää päivän mittaan ja tekee meikistä tuhruisen näköisen. Siistiin meikkiin tarvitaan hyvät ja puhtaat meikkisiveltimet. On turha yrittää levittää luomiväriä siististi rasiassa olevalla lyhyellä nysälevittemellä. Pitää hankkia kunnolliset pitkävartiset siveltimet, niin meikin teko helpottuu huomattavasti. Ripsiväriä en laittaisi alaripsiin ollenkaan, koska se voi tehdä hiukan alakuloisen ilmeen. Laittamalla ripsiväriä, vain yläripsiin saa nostettua silmän linjaa. Hyvin muotoillut kulmakarvat ja tarpeeksi tummat tuo myös nousevuutta silmänalueelle, mutta kulmakarvoja ei pitäisi kaventaa liian viivamaiseksi. Parasta olisi noin kerran kuussa kestovärjätä ja muotoilla kulmakarvat, meillä se tehdään aina kasvohoidon yhteydessä.

Poskipunaa kannattaa käyttää ettei koko kasvot ole saman väriset. Poskipuna levitetään poskiluun korkeimalle kohdalle, jos se on liian alhaalla näyttää siltä, että posket roikkuu. Aikuiselle naiselle sopii myös kunnon kirkas huulipuna eikä mikään pikkutyttömäinen pastelli. Huulet kannattaa rajata hyvin ja huulipunaahan joutuu päivän mittaan lisäilemään useaan kertaan.

Nyt vaan rohkeasti kokeilemaan. Meikki parantaa ulkonäköä aina huomattavasti. Ei kannata olla liian kriittinen omille taidoilleen, yleensä ihmiset osaavat meikata ihan hyvin, vaikka moni pelkääkin ettei osaa. Ei kannata uskoa naistenlehtien juttuja joissa laitetaan luomille viittä eri sävyä ja iholle kaiken maailman varjostukset. Meikin voi tehdä yksinkertaisestikin.

12 kommenttia:

  1. Karkkipäivä-blogissa sattui juurikin 66-vuotias sukulaisnainen meikattavaksi.

    http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/07/23/makeover-raita-66-vuotta-ja-poimuluomen-varjostus/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkkipäivä blogissa oli oikein hyvä silmämeikki ohje ikääntyvälle naiselle, jonka luomet usein miten roikkuvat. Youngbloodilta löytyy laadukkaat luomivärit, jotka sopii juuri sen tyyppiseen meikkiin. Esimerkiksi neljän luomivärin paletti Timeless tai Vintage sisältää värit, joilla saa kauniin meikin roikkuvalle luomelle.
      Kannattaa todella satsata hyvälaatuisiin luomiväreihin. oikein tehty meikki ei auta, jos iltapäivällä luomiväri ajelehtii pitkin poskia.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi11:53

    Muuten tehdäänkö uusia verkkokaupan sivuja nyt?
    Minä en ole päässyt sinne muistaakseni viime torstain jälkeen.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pahoillani, että verkkokauppa jouduttiin hetkeksi sulkemaan muutosten vuoksi, enkä itsekkään siitä tiennyt. Se avataan vielä loppuviikolla ja sitten elokuun alkupuolella tulee uusi, entistä ehompi verkkokauppa.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi14:53

    Jossain postauksessa vilahti Inkerin idea erillisen meikkaukseen keskittyvän päivän järjestämisestä. Mitähän sille asialle kuuluu?
    Kasvohoidon yhteydessä aika ei riitä meikkausohjeisiin ja oikeiden sävyjen valitsemiseen, vai riittääkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun pitää neuvotella Youngbloodin ja Marinkin kanssa miten järjestäisimme meikkipäivän. Ainakaan ihan tässä syksyllä se ei onnistu, koska tuo Los Angelesin kongressireissu tiukentaa aikatauluamme.
      Kasvohoidon yhteydessä teemme aina nopea päivämeikin, jos asiakas niin haluaa ja se kuuluu hoidon hintaan. Jos haluat enemmän ohjeistusta, kannattaa siitä mainita ajanvarauksen yhteydessä, niin varataan enemmän aikaa. Sitten voi varata ajan ihan pelkkään meikiin ja ohjeistukseen, sen hinta on 45€ ja aikaa menee 45min.
      Ihan tuossa kasvohoidonkin ohessa voimme valita sopivat meikkivärit.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi18:26

    Kerrankin aikuisella naiselle tarkoitettua meikkiasiaa <3 Luomivärin käytöstä; pitääkö aikuisen naisen käyttää luomivärinä mattaa jos ei ole luomet vielä ryppyiset, vai voiko käyttää myös helmiäisvärejä? Poskipuna on minunkin mielestäni yksi parhaimmista tuotteista aikuiselle naiselle. Entäs aurinkopuuterit?
    t. Bemu

    VastaaPoista
  5. Aikaisemmin suositeltiin ettei vanhenevan ihon meikkiin saa käyttää helmiäistä. Se on mielestäni vanhaa tietoa, nykyinen helmiäinen ei ole mitään kimalletta ja sitä voi käyttää kuka tahansa. Esimerkiksi Youngbloodin opaalihohdeluomivärit toimii oikein hyvin ryppyisellä luomella, kun ei tarvitse kuin yhden luomivärin ja valontaittavuus tuo siitä eri sävyjä esiin.
    Hyvä aurinkopuuteri sopii ihan kaiken ikäisille. Youngbloodin Mineral Radiance aurinkopuuteri sävy Sundance on paras mahdollinen ja se on nyt myös tarjouksessa 55€, kun normaalihinta on 71€.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Serenity19:35

    Ostin keväällä YB:n luomivärin nimeltään Kasbah ja siihen rajausvärin Galaxy. Neuvoit ihan hyperhyvän silmämeikin, yli kuusikymppiset lurppaluomenikin näyttää nyt ihan kohtuullisilta. Käsittääkseni tämä Kasbah on näitä opaalihohde värejä eikä sen helmiäinen mitenkään häiritse, vaan näyttää ihan hyvältä. Tosin en ehkä olisi sitä uskaltanut ostaa ellet olisi suositellut sitä.
    Rajausväri on myös hyvä, vaikka ensin pelkäsin osaanko sitä käyttää. Oikeastaan sitä epäilin ettei se pysy ja sitten sotkeentuu koko meikki. Siinäkin olit oikeassa, se pysyy ja lähtee puhdistusmaidolla helposti pois.
    Hyviä siveltimiä en ole koskaan keksinyt edes ostaa ja nyt nekin helpottaa meikin tekoa. Käytin ennen juuri noita lyhytvartisia nysiä ja eihän siitä pelistä sitten mitään tullutkaan. Pitkävartinen sivellin helpotti heti meikin tekemistä. Joka hommassa on näköjään omat konstinsa. Kiitos, minä olen ainakin sinun neuvomiin meikkeihin tyytyväinen.

    Sere

    VastaaPoista
  7. Hei Sere!
    Nyt voisin sanoa, että mitäs minä sanoin:). Kannattaa luottaa neuvoihini. Tosin nyt tiedän kuka kirjoittaja on ja olemme ennenkin nauraneet, että hämmästyttävää, kun kosmetologi tietää neuvoa oikeat tuotteet :).
    Tuo Kasbah luomivärisävy on oikein onnistunut väritys suomalaiselle ja ei näytä liian voimakkaalta, vaikka olisi hiukan arka silmämeikinkäyttäjä. Youngbloodin silmienrajausväreistä Galaxy on helpoin sävy, koska se on tumman harmaa ja käy ihan kaikille.

    Inkeri

    VastaaPoista
  8. Anonyymi23:07

    Voiko Nanolift kasvohoidon yhteydessä tehdä kestovärejä? Paljonko kestovärjäys ripsiin ja kulmiin maksaa. Pelkään, että kulmakarvoistani tulee liian tummat, kai on olemassa muitakin värejä, kuin mustaa. Aikaisemmat kokemukseni ovat aika kamalia, edellisestä kestovärjäyksestä on aikaa jo monta vuotta. Silloin sen teki kampaaja ja hän jätti minut pitkäksi aikaa yksi laput silmillä ja luulin jo hänen unohtaneen minut. Kirvely oli kamala ja olin ihan paniikissa. Melkein itkin, kun tilanne oli ohitse ja kampaaja nauroi hätäännykselleni ihan päin naamaani. Siihen paikkaan en enää mene.
    Viimeksi kasvohoidossa annoin kosmetologin värjätä, vain kulmakarvat ja niistä tuli ihan pikimustat. Hyvä, kun kehtasin aamulla mennä kouluun, olen opettaja. Sain kyllä kuulla koko viikon lasten suusta totuuden. Teini-ikäiset taatusti osaa arvioida opensa ulkonäön. Toivoisin, että nämä kokemukset riittäisivät ikävistä kestovärikoitoksista ja olisin vielä joskus tyytyväinenkin tulokseen.

    Ope

    VastaaPoista
  9. kuulostaa tosi ikäviltä kokemuksilta. Tuossa ripsien värjäyksessä voi joillekin tulla ihan ahtaanpaikankammo, tai muuten paniikkiolo, kun silmiään ei saa aukaista. Varsinkin, jos vielä kamalasti kirvelee. Meillä ei asiakasta jätetä, niin tuskallisiin tilanteisiin, yleensä kestoväri ei kirvellä ollenkaan.
    En myöskään koskaan käytä mustaa kulmien värjäykseen, vaan aina ruskeaa. Nanoliftin yhteydessä voi tehdä kestovärjäykset ja hoidon yhteydessä ne maksaa 30€.

    Inkeri

    VastaaPoista