maanantai 19. elokuuta 2013

Mätäkuu on kuukausista julmin

Tätä loppukesän kosteaa ja kuumaa ajankohtaa on vanha kansa nimittänyt mätäkuuksi kautta aikojen. Se onkin ihan järkeenkäypä nimitys, koska pienikin nirhama alkaa helposti märkiä lämpimän kosteassa ilmanalassa.

En niinkään puhu nyt kasvojen ihosta, vaan vartalon  ja eritoten jalkojen ihosta. Tein 80-90-luvuilla parikymmentätuhatta jalkahoitoa ennen kuin keskityin pelkästään kasvohoitoihin. Siinä ajassa näin monenlaista jalkaongelmaa ja tutut kasvohoitoasiakkaat näyttävät vieläkin jalkahuoliaan minulle. Monet bakteerit ovat tulleet entistä voimakkaimiksi ja resistenteiksi antibiooteille. Ruusu-infektio on siitä hyvä esimerkki. Vielä 80-luvulla ruusuun riitti suunkauttaotettava antibiootti, nykyään se vaatii lähes aina suonensisäisen antibioottihoidon.

Turhauduin hyvin usein jalkahoitoja tehdessäni, koska oli vaikeaa saada ihmisiä uskomaan miten vakavia asioita säärihaavanalut, tai varpaanvälihautumat ovat. Nykyään ihmisillä on entistä enemmän hyvinvointisairauksia ylipainoa ja diabetesta. Tähän aikaan vuodesta, jos varpaanvälit hiukankin hautuu rikki se on selvä bakteeriportti elimistöön. Varsinkin, jos iho on jo ohentunut diabeteksen takia, tai runsas ylipaino turvottaa ja rasittaa jalkoja. Nyt kannattaa olla erityisen varovainen ja seurata onko jaloissa jotain ihomuutoksia, punoitusta, tai särkyä. Yleensä ruusu-infektio aiheuttaa niin rajun kuume-ja särkyreaktion, että sitä ei voi huomaamattaan sairastaa. Jos on pienikin epäily säärihaavasta, ruususta, tai muusta infektiosta kannattaa heti hakeutua lääkäriin, tai terveydenhoitajalle.

Jos kuuluu riskiryhmään esimerkiksi diabeteksen takia pitää jalat tarkistaa päivittäin. Jokaisen pesukerran yhteydessä pitää katsoa varpaanvälit, että ne ovat ehjät ja kuivata ne huolellisesti. Kynnet ja kynsivallit pitää myös tarkistaa ettei niissä ole ylimääräistä punoitusta. Jalat pitää rasvata joka pesun jälkeen ja meillä on myynnissä CCS merkkinen diabeetikkojen jalkavoide, joka estää ihon ohentumista. Jalkatalkki kannattaa myös hankkia ja laittaa sitä aina varpaiden väleihin pesun jälkeen. Meillä on myytävänä Camillen Fusspuder, joka on hiukan desinfioiva ja sienimikrobeja tuhoava. Se käy myös hyvin kainaloihin ja muille kosteille alueille estämään hautumia.

TARJOUS: vielä tämän päivän on Multivitamin Power Serum tarjous voimassa. Ostaessasi Multivitamin Power Serumin saat lahjaksi Brighten up pakkauksen vahvistettuna Age Reversal Eye Complex silmänympärysvoiteen matkakoolla. Lahjan arvo on 45€. Brighten up pakkaus sisältää Special Cleansing Gelin, Daily Microfoliantin, ja Total Eye Caren matkakoot, jotka riittää parin viikon käyttöön. Lisäksi annan jokaista Multivitamin Power Serum ostosta kohden viisi euroa Kissakoti Kattilan arkojen kissojen hammashoito-keräykseen.

Nuo arat kissat tarkoittaa kissoja, jotka asuvat Kattilassa vakituisesti eivätkä anna ihmiselle kiinni. Niitä on noin 20-30 ja ne asustelevat yleensä Kattilan katonrajassa ilmastointiputkien ja kaappien päällä. Niitä voi ottaa myös nimikkokummikissaksi, aika monella asiakkaallani on joku kummikissa, näistä arkajaloista. Kummius tarkoittaa sitä, että antaa vaikka 10€ joka kuukausi määrätyn kissan hoitoon.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi17:03

    Kysymykseni ei liity tähän juttuun, vaan vielä näihin tehotippoihin. Olenko ymmärtänyt oikein, että joitakin tehotippoja käytetään aamulla ja illalla ja joitakin vaan illalla? Onko tähän joku tietty syy ja tuleeko jotain haittaa, jos esimerkiksi Overnight Repair Serumia käyttääkin sekä aamulla, että illalla?

    VastaaPoista
  2. Mitään haittaa ei synny, vaikka yöksi suositeltuja tippoja käyttäisikin myös päivällä. Overnight Repair Serum on tarkoitettu yöksi sen takia, että se vaikuttaa parhaiten siinä lämpötilassa mikä ihossa on nukkuessa. Ihon lämpötila nousee ja sen mikroverenkierto paranee ja siksi iho hyödyntää parhaiten määrättyjä vaikutusaineita juuri yöllä. Hukkaan aineet ei mene, vaikka niitä käyttäisikin päivällä. Meillä on talvella, niin kuivaa, että itse käytän välillä Overnight Repair Serumia myös päivällä. Se ei ole paras mahdollinen meikin alusta, mutta kuivalla iholla se toimii oikein hyvin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:30

    Karkkipäivän Sanni kirjoittelee tänään radiofrekvenssihoidosta. Kuulostaa kovin samanlaiselta kuin teidän nanolift, ovatko nämä jotenkin sukua toisilleen? Siis ei-kirurginen hoito joka auttaa melkeinpä kaikkiin iho-ongelmiin ja kuulemma tuntuukin hyvältä. Olen myös miettinyt toimiiko nanolift kasvojen hikoiluun? Kun iontoforeesiahan voi käyttää ainakin jalkojen ja käsien liikahikoiluun ja joskus mainitsit nanoliftissa käytettävän myös iontoforeesia.

    Onko teillä jo tietoa koska uusi nettikauppa avaa ovensa? Olisi pari tuotetta loppumassa kohta ja ottaisin ne mielelläni teidän uudesta kaupasta.

    VastaaPoista
  4. Radiofrekvenssisähkövirta on yksi muunnos vanhasta korkeafrekvenssihoidosta, jolla on paljon hyviä puolia, mutta ei silläkään tehdä ihmeitä. Valitettavasi siitäkin taas lupaillaan ihan liikoja, koska ei kosmeettisella hoidolla koskaan päästä samaan tulokseen, kuin plastiikkakirurginhoidoilla.
    Nuo kuvat mitä blogissa oli ennen ja jälkeen hoidon osoittavat todella suuria muutoksia. Nämä muutokset saadaan kuitenkin aikaan millä tahansa hyvin tehdyllä kasvohoidolla, koska täysin hoitamaton iho on aika helppo hoitaa kuntoon nykykosmetiikalla. Kyse ei ole ollenkaan mistään ihmeestä.
    Nanoliftissä ei käytetä korkeafrekvenssiä, koska se tehoaa parhaiten tulehduksiin ja rasvoittumiseen, mutta saatamme joissain ihonpuhdistuksissa sitäkin käyttää. Nanolift perustuu sähkövirran, laadukkaan ja yksilöllisesti valitun kosmetiikan, sekä tehokkaan kasvohieronnan yhteisvaikutukseen. Valitettavasti se ei tehoa hikoiluun. Se olisikin vallan loistava asia, koska vaihdevuosi-ikäisillä kasvojen hikoilu on suuri ongelma. En myöskään usko, että millään kosmetologin keinoilla voidaan hikoiluun vaikuttaa. Plastiikkakirurgit käyttävät nykyään botoxia liikahikoiluun ja kuulemma oikein hyvin tuloksin. Tosin sekään ei toimi kasvojen alueella, koska se halvaannuttaa muutakin, kuin hikirauhaset.

    Valitettavasti tuon uuden verkkokaupan avaaminen on viivästynyt, kun työtilanteemme on ollut niin ruuhkautunut ja en ole ehtinyt tarkistaa kaikkia kauppaan liittyvään tekstiä. Toivoisin, että jo ensi viikolla saisimme kaupan auki, jos maltat vielä hiukan odottaa.

    Kiitos, kun vinkkasit tuosta radiofrekvenssijutusta.

    Inkeri

    VastaaPoista