sunnuntai 4. elokuuta 2013

Meillä ei ole myynissä menneen maailman huulipunia

Taas kerran palaan meikkiin ja huulipunasävyihin. Olen aika paljon kirjoitellut yli kuusikymppisen meikistä ja siitä on tullut paljon kommentejakin. Olen päätynyt siihen, että suurin virhe ikääntyvien meikissä on liiallinen arkuus ja nyt myös huomaan, että pitäydytään liikaa vanhoissa värivalinnoissa.

Oikeastaan tämä on puolustuspuhe nykypäivän huulipunaväreille. Huulipunaa käyttää kaikki naiset ainakin joskus ja me viisikymppiset helposti valitsemme sen saman värin, kuin seitsemänkymmentäluvullakin. Muistan hyvin minkälaisia värejä käytin, kun aloitin meikkaamaan joskus 70-luvun puolivälissä. Huulille laitettiin pinkkiä, tai söpöä vaaleanpunaista mikä näyttikin ihan hyvältä silloin ja varsinkin viisitoistakesäisellä teinillä. Se sama väri näyttää aika hassulta nyt 2013, kun ikää on viisikymmentä+.

Yleensä olen sitä mieltä, että jokainen voi käyttää juuri niitä meikkejä, kun itse hyväksi kokee. Moittimalla saa ihmiset, vaan vielä aremmiksi meikkaamisen suhteen. Nyt kuitenkin tämä huulipuna asia on varsin akuutti hoitolassamme. Moni on aloittamassa kesälomien jälkeen työt ja meikkiäkin halutaan uudistaa. Olen törmännyt siihen ettei Youngbloodilla ole sitä väriä mitä asiakas haluaisi. Joillakin on vanha huulipuna mallina mukana, tai näytetään jostain muualta se väri mitä halutaan. Aina kyseessä on helmiäispinkki, jota meillä ei ole ollut myynnissä viiteentoistavuoteen. Olemme aina kuitenkin päätyneet yhteisestä sopimuksesta uuden tyyppiseen värisävyyn, kun asiakas on nähnyt sen huulilla. Toivon kuitenkin, että se uusi huulipuna tulee käyttöön eikä päädytä takaisin vanhaan.

Nuo sinipinkit sävyt on todella menneen maailman värejä eikä sovi suomalaiseen väritykseen ollenkaan. Sinipohjainen huulipuna menee talven valossa siniseen ja sitten näytetään sydäntautiselta. Eikä talveen ole pitkää aikaa ja olisi kiva, kun uutta huulipunaa voisi vielä lokakuussakin käyttää. Youngbloodin meikkivalikoima on tehty aikuisen naisen mieleiseksi, mutta se seuraa tiukasti tämän päivän trendejä. Tavarataloissa missä on myynnissä useita eri sarjoja, niin saattaa joistakin vielä osua käsiin näitä menneisyyden aaveita. Harkitkaa kuitenkin tarkkaan kannattaako sitä ostaa itselle.

Huulipuna on parasta kokeilla aina huulille. Kasvohoidon yhteydessä on helppo valita uusi huulipuna, koska laitamme sen aina huulille. Siinä voi kokeilla useampiakin värejä, että sopiva löytyy. Tunnemme Marin kanssa hyvin käyttämämme meikit ja olemme huulipunasävymme nähneet lukemattomilla eri sävyisillä huulilla. Osaamme aika hyvin omasta valikoimastamme sanoa mikä sopii ja mikä ei. Valinta on asiakkaalle paljon helpompaa, kun me olemme jo valmiiksi raakanneet epäsopivat pois. Youngbloodin huulipunat on myös tosi hyvälaatuisia ja niitä on kiva käyttää. Ilmoitan siis ihan suoraan, että kieltäydyn valitsemasta aikuiselle naiselle seitsemänkymmentäluvun huulipunavärejä. 

5 kommenttia:

  1. Anonyymi22:26

    Huulipuna onkin tosi vaikeaa löytää. Ellei sitä näe huulilla ei yhtään tiedä miltä se sitten kotioloissa näyttää.
    Olen viime vuosina ostanutkin kaikki huulipunani teiltä ja aina ne tulee käytettyä ihan loppuun saakka. Keväällä ostin oranssin Tangelo nimisen värin ja en olisi ikinä ostanut sitä ellen olisi nähnyt sitä huulilla. Nyt se on ollut joka päivä käytössä.
    Minun neuvoni onkin, että rahaa menee ihan hukkaan, jos ostaa huulipunan kokeilematta sitä huulille.

    Hellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antamasi neuvo on oikein hyvä. Kunnon väriä on vaikea ostaa ellei sitä näe huulilla. Me laitamme mielellämme kasvohoidon lopuksi ainakin huulipunaa, vaikka ei muuta meikkiä laitetakaan. Siinä näkee hyvin miltä sen hetken muotiväri näyttää omilla huulilla.

      Inkeri

      Poista
  2. Sarianna12:40

    Mitä mieltä olet siitä, että huulipuna on aina sama? Olen nimittäin ostanut teiltä jo ainakin viisi Rhapsody sävyistä huulikiillettä ja tykkään siitä aina vaan enemmän. Minusta se on sopinut kesät, talvet ja arkeen ja juhlaan. Olet jutuissasi väristä usein maininnut, mutta olenko jo liian kiinni yhdessä sävyssä ja mitä sitten tilalle?

    Sarkku

    VastaaPoista
  3. Youngbloodin Rhapsody huulikiille on ihan poikkeuksellisen onnistunut värisävy ja useat asiakkaat käyttävät sitä. Sen värin kohdalla sanon, että käytä edelleen, jos kerran siitä tykkäät. Se on ihan muodikas sävy eikä liian pliisu aikuiselle naiselle. Se myös sopii monen väristen vaatteiden kanssa, koska se ei ole ruskea, eikä liila sävy. Kultapigmentti tekee siihen lämpöä ettei se mene talvellakaan siniseen.
    Yleensä suosittelen, että juhlaan ja arkeen on hyvä valita omat sävynsä ja jo vaihtelunkin takia kesällä ja talvella eri sävy.
    Rhapsodyn vaihtoehdoksi voisit kokeilla sävyä Promiscous, tai sitten huulipunista sävy Bliss.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi22:32

    Olen ihmetellyt tätä samaa, että mikä kumma vimma viisikymppisillä naisilla on vetäistä aina vaaleanpunaista hulkkaria. Tein muutaman vuoden kampaajan hommia ja meinasin välillä hikeentyä, kun mielestäni hiuksiin tuli kiva ja nuorekas sävy ja sitten koko homma sotkettiin ihan kammottavalla hulkkarilla. Vielä sellainen valkoisen vaaleapunainen Brigitte Bardot tyylinen väri, niin teki mieli itkeä. Mistä se väri enää löytyykin.
    Toivottavasti itse en koskaan jää jumiin omiin nuoruuden meikkijuttuihin. Ei todellakaan näytä hyvältä, kun vuosikymmenet vedetään samat meikkivärit.

    VastaaPoista