torstai 15. elokuuta 2013

Mitä ovat tehotipat ja seerumit?

Kirjoitan usein näistä tehotipoista, seerumeista, tehotiivisteistä, tai boostereista ihan miten vaan, kaikki tarkoittaa samaa. Kuluttajalle on varmaan aika epäselvää mikä on tehotiiviste ja mihin sitä tarvitaan.

Tehotiiviste tarkoittaa tuotteen rakennetta ja imeytyvyyttä. Tehotiivisteen molekyylirakenne on niin hienoinen, että se imeytyy syvemmälle, kuin voiteet. Tehotiiviste on täsmähoito määrättyyn ihon ongelmaan ja se sisältää jotain raaka- ainetta todella runsaasti. Tehotiiviste ei korvaa voiteita, vaan se imeytyy syvempään ihokudokseen eikä jätä ihonpintaan mitään suojaa. Seerumien, tai tehotiivisteiden kanssa käytetään aina jotain voidetta, ne ei mitenkään riitä hoitoaineeksi yksinään.

Miksi sitten pitää olla monia aineita päällekäin? Mikään yksittäinen voide ei voi sisältää niin paljon raaka-aineita, että se vaikuttaisi moneen ihon ongelmaan. On paljon tehokkaampaa käyttää useita ohuita tuotteita päällekäin, joilla on kaikilla oma, tietty vaikutus, kuin laittaa yksi paksu voide. Kerron esimerkiksi usein kerrospukeutumisen. Monta ohutta vaatekerrosta lämmittää paljon paremmin, kuin yksi paksu. Tuo tehotiiviste vastaa alusvaatekerrosta, voide on sisävaatteet ja suojavoiteet ovat talvitakkeja, tai ulkoilupukuja. Suojavoiteiksi lasketaan Barrier Repair, SkinPerfect Primer, tai Solar Defence Booster. Tehotiivisteet sisältävät suuren määrän vaikutusainetta, joka tehoaa yhteen, tai korkeintaan kahteen ihon ongelmaan.

Esimerkiksi Extra Firming Booster on todella kiinteyttävä, sen raaka-aineet vahvistavat kimmosäikeitä. Skin Hydrating Booster sisältään puhdasta hyaluronihappoa, joka tehokkain tunnettu ihoa kosteuttava aine. Multivitamin Power Serum sisältää vitamiineista koostuvan antioksidanttiseoksen, joka korjaa UV-säteiden aiheuttamaan vanhentavaa vaikutusta. Dermalogicalla on useita erilaisia tehotiivisteitä, useampia kuin voiteita. Tehotiivisteillä pystytään täsmähoitamaan ihon ongelmia kotona. Voide voi olla, vaikka ympärivuoden sama, mutta tehotiivistettä vaihtamalla tehdään kotihoidosta tilanteen mukainen ja tehokas. Kaikilla yli kolmekymppisillä pitäisi olla käytössä jatkuvasti jokin tehotiiviste. Yleensä kannattaa käyttää yksi pakkaus loppuun ja vaihtaa sitten taas toisen tyyppiseen tehotiivisteeseen. Näin vuoden aikana tulee useampaan vanhenemista aiheuttavaan asiaan oma täsmähoitonsa. Tehotiivisteitä voi käyttää aineesta riippuen, joko aamuin, illoin, tai pelkästään yöksi. Esimerkiksi Multivitamin Power Serum on vaikutukseltaa sellainen, että sen raaka-aineet toimivat parhaiten ihmisen nukkuessa, kun ihon lämpötila nousee. Sitä siis käytetään yöllä ja sen kanssa voi olla päiväksi joku muu tehotiiviste. Se kannattaa muistaa ettei tehotiivistettä voi käyttää yksinään, vaan sen päälle pitää laittaa voide. Muuten ihonpinta jää kokonaan hoitamatta ja suojaamatta ja se ei ole iholle hyväksi.


TARJOUS: muistathan, että Multivitamin Power Serumin ostaja saa lahjaksi Brighten up pakkauksen lisättynä Age Reversal Eye Complex silmänymp.voiteen matkakoolla. Edun arvo on 45€. Brighten up pakkaus sisältää Special Cleansing Gel puhdistusaineen, Daily Microfoliant kuorinnan ja Total Eye Care silmänympärysvoiteen matkakokoisena ja ne riittävät noin kahden viikon käyttöön. Etu voimassa 19.8 saakka sekä hoitolassa, että verkkokaupassa.

7 kommenttia:

  1. Ulrika14:18

    Hienoa, kun selvitit. Tulee näin maallikollekin selväksi mitä nämä hienot nimet tarkoittaa. tarjouskin kuulostaa hyvältä, pitääpä poiketa verkkokaupassa.

    Ulla

    VastaaPoista
  2. Anonyymi15:24

    Onko muillakin kosmetiikkasarjoilla näin? Olen ostanut vuosikausia lentokentiltä erästä tunnettua tuotetta, missä lukee tämä serum. Onko niin, että senkin päälle pitäisi laittaa voidetta? Miksi sitten kukaan myyjä ei ole asiasta maininnut, jos näin olisi. Toisaalta olen välillä pohtinut, että onko se tuote riittävän vahvaa iholleni, koska se on niin nestemäistä.

    VastaaPoista
  3. En tietysti näkemättä tuotetta voi sanoa, että se vaatisi vielä voiteen kanssaan. Pääsääntöisesti kaikilla kosmetiikkasarjoilla on tämä sama systeemi. Tiedän, että joistakin suosituista serumtuotteista on tullut sellainen käsitys, että ne riittää yksinään, vaikka näin ei ole. Se on todella harmillista ettei myyjä asiasta kerro. Yleensä Suomen lentokentällä on hyvin palvelualtis ja koulutettu henkilökunta, mutta kaikkea ei aina huomaa kertoa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Kerron vielä eräästä kokemuksesta Multivitamin Power Serumista. Alkuviikosta käynnyt asiakas itsekin ihmetteli tulosta ja kysyin saanko siitä kertoa muillekin.
    Hän oli viisikymppinen ja vietti koko viime talven Thaimaassa. Keväällä hän tuli ensimmäistä kertaa meille kasvohoitoon, koska hän oli itsekin todennut ettei aurinko ollut tehnyt ollenkaan hyvää. Ihossa oli selvästi läiskiä, joista puuttui jo päälimmäinen ihokerros. Mitään pahanlaatuista muutosta ei silmämääräisesti näkynyt, mutta iho oli pahasti rasittunut auringosta. Kasvohoidon jälkeen hän otti käyttöön Multivitamin Power serumin yöksi ja sen päälle Pure Nightin, päiväksi tuli Dynamic Skin Recovery sk 30. Multivitamin serumeita oli mennyt kaksi pakkausta peräkkäin eli sitä oli käytetty noin kolme kuukautta. Nyt, kun näin ihon, niin siitä oli tapahtunut suuri muutos pelkästään kotihoidolla. En ole koskaan nähnyt, että auringon aiheuttama ohentumaläiskä parantuisi näin hyvin ilman useampaa kasvohoitoa. Tehokkain aine tässä hoidossa oli tämä Multivitamin Power Serum ja nyt todella näin, että se toimii.
    Olen asiasta tosi innostunut siksikin, että Multivitamin Power Serum on Dermalogican uusin tuote ja aina uutuutta tulee seurattua todella tarkasti miten se toimii.

    Inkeri

    VastaaPoista
  5. Melissa Jee18:48

    Tämä tarjous kiinnostaa ja ilahduin kovasti, että avustat Kattilan kissoja. Minullakin on kummikissa sieltä ja hän juuri näitä arkajalkoja, joka tulee vain öisin katonrajasta alas.
    Olen 33v ja tehotipat on vielä käyttämättä, mutta nyt olin kolme viikkoa Kreetalla ja aurinkoa tuli ihan liikaa.
    En osannut ollenkaan arvata miten helposti siellä palaa ja kasvonikin paloi oikeastaan kolmeen kertaan tuona aikana. Heti loman alussa poskipäät, otsa ja nenä paloi tosi pahasti ja olin melkein sisätiloissa sen jälkeen pari päivää. Loppuviikosta nenä ja otsa alkoi hilseilemään ja yritin hoitaa sitä Bepanthenilla. Nytkään rusketus ei näytä hyvältä, kun se on jotenkin harmaa ja kasvot hilseilee koko ajan. Meikkiä en viitsi laittaa, kun hilseily näkyy vielä pahemmin. Ihmettelen miten voimakasta aurinko oli, vaikka käytin suojakerrointa 15, enkä ole mitenkään vaalea iholtani. Näitä sinun ohjeita lukiessani mietin, että tarvitsisin tuon Daily Microfoliantin ja nythän saisin sen matkakoon Multivitamin Serumin yhteydessä. Mitä muuta suosittelisit?

    Melissa

    VastaaPoista
  6. Anonyymi23:32

    Uskaltauduin kyselemään, kun kommenteissa näkyy olevan kysymyksiä muiltakin. Olen käyttänyt Skin Hydrating Boosteria melkein jatkuvasti pari vuotta, muutaman viikon taukoja on ollut, jos pullo on päässyt loppumaan. Ihoni on todella kuiva ja ikääkin on yli neljäkymmentä. Kysyisinkin, että onko jotenkin haitallista käyttää samaa tehotiivistettä jatkuvasti ja pitäisikö olla pitempiä taukoja välillä? Käytän voiteena Skin Smoothing Creamia ja se tuntuu ihan hyvältä, mutta kun boosteri loppuu ihoni alkaa kuivumaan heti.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi08:18

    Itse olen rasvanahka ja olen pitkään käyttänyt pelkästään tuota seerumia (sain sen lahjaksi ystävätteltäni).
    En meinaa uskaltaa edes näin kertoa, mutta oon käyttänyt tuota seerumia yksistään, lisäksi silmänympärysvoidetta ja päivisin BB-voide (joka on nyt ollut rahavarojen ollessa huonolla tolalla halpiskaupan garnierilta).

    Omasta mielestäni nahkani näyttää kauniilta ja sellainen rasvainen kiilto on pois. Iho on sellainen nahkea ja tasainen ja meikkikin pysyy iholla hyvin.
    Onko siis hirevä virhe käyttää vain tehotippaa?

    VastaaPoista