lauantai 26. lokakuuta 2013

En ymmärrä kissanvihaajia

Kaikki kissaihmiset tietävät ettei mistään saa niin helposti riitaa aikaiseksi, kun puhumalla kissoista väärässä seurassa. Koirat eivät kai ihan niin suurta vihaa aiheuta, mutta vihaahan jotkut kaikkia eläimiä. Eräs tuttavani, joka ei kissoista oikein pidä ihmetteli kuinka uskallan tuoda kissajutut asiakkailleni julki. Hänen mielestään saataan karkoittaa paljon potenttiaalisia asiakkaita, kun ihmiset julkisesti tietävät, että minulla on kissoja. Hän katsoi, että teen todella paljon hallaa firmalleni, kun kirjoitan blogissani kissoista ja jaan Kattilan tilinumeroa.

Voihan se tietysti olla noinkin, mutta en nyt toistaiseksi ole huomannut mitään asiakaskatoa, päinvastoin. En oikein edes muista milloin asiakkailleni on tullut ilmi, että olen kissaihminen. Varmaan jo alunperin kahdeksankymmentäluvulla jutut kääntyi kissoihin, jos asiakkaalla itsellä oli kissoja, tai koiria. Sitten se tuli esille parissa Hämeen Sanomien jutussa, joissa kerrottiin eläinasioita. Ehkä se alkoi näkymään myös hoitolan sisustuksessa, koska saan lahjaksi usein erilaisia kissakoristeita. Siihen kuitenkin pyrin etten koskaan puhu aiheesta, joka ei asiakasta kiinnosta. Ellei asiakas ota puheeksi eläimiä en niistä minäkään puhu. Tosin lähes puolet asiakkaista käydessään kysyy mitä meidän kissoille kuuluu. Minä myös kyselen mitä asiakkaan kissoille, tai koirille kuuluu.

Mietin aika tarkkaan, kun tämän Purkkiarmeijan komentaja blogin avasin kirjoitanko tänne kissoista. Silloin tein sen periaatepäätöksen, että on tarpeellista kirjoittaa niistäkin. Kosmetologin työ on hyvin ihmisläheistä ja on tärkeää, että kosmetologin ja asiakkaan kemiat kohtaavat ja sopivat yhteen. Olen ihan varma, että kissanvihaaja ei voisi pitää tavastani hoitaa ihmistä. En usko, että ihminen joka haluaa tappaa kaikki eläimet pitäisi minusta, tai tykkäisi työtavoistani. Näin vältytään siltä ettei asiakas tee vääriä valintoja ja hakeudu meille kasvohoitoon. Olisi ihan turha pettymys asiakkaalle, kun hän huomaisi ettei pidä minusta, tai Marista ihmisenä.

Yhden ainoan kerran on asiakas antanut negatiivista palautetta kissa-asioissa. Parina jouluna olen myynnyt itse käsintekemiäni joulukortteja ja tuotto meni Kissakoti Kattilan hyväksi. Siitä oli muutamia mainoksia hoitolan seinällä. Eräs herra ihmetteli hoidon jälkeen sen olevan hyvin outoa ja epäasiallista myydä joulukortteja Kattilan hyväksi. Hän ei ole meillä sen jälkeen käynnyt ja se on ihan ymmärrettävää. Miksi hakeutua kosmetologille, joka on outo.
Jonkun kohdalla voi myös meille hakeutumista helpottaa se, että tietää meidän eläinrakkaiksi. Moni voi kokea sen yhteiseksi piirteeksi itsensä kanssa ja siksi se auttaa yhteisen sävelen löytämistä ensimmäisillä hoitokerroilla. Se on ollut tämän blogin tärkeä puoli, että ihmiset voivat ylipäätään tutustua jo etukäteen ajatusmaailmaamme. Hyvän ja pitkän asiakassuhteen kannalta on tärkeää, että ollaan suurin piirtein samoilla linjoilla ihonhoidon ja hyvinvoinnin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi13:47

    Ihminen, joka rakastaa ja ymmärtää kissoja - ja muita eläimiä - ei voi olla paha ihminen. Rakkaus näitä elämän ehdottomia sulostuttajia kohtaan osoittaa, että ihmisellä on empatiaa ja mielikuvitusta, herkkyyttä ja iloa sekä vastuuntuntoa.

    Jos yrittäjänä laittaa persoonansa peliin, taatusti vetää puoleensa samanhenkisiä. Ja ne jotka antavat itsensä karkottaa, voi heitä.

    Leena
    Kissa- ja koiraihminen

    VastaaPoista
  2. Itsekin ajattelen niin, että ihminen joka rakastaa eläimiä ei voi olla paha ihminen. Omalla kohdallani eläimet ovat parantaneet elämisen laatua todella paljon. koti on paljon rikkaampi, kun siellä ovat nämä lahjomattomat karvakorvat jotka ovat aina hyvällä tuulella.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi08:24

    Eläinrakkaus on merkki inhimillisyydestä ja rakkaudesta luontoon ja sen monimuotoisuuteen. Jatka vaan Kattilan kattien tukemista.

    VastaaPoista