lauantai 5. lokakuuta 2013

Estrogeenin vähenemisestä johtuvaa ihon ohentumista voidaan hidastaa voiteilla

Estrogeeni on hormoni joka pyörittää naisen elimistössä lähes kaikkea. Estrogeenierityksen väheneminen ja loppuminen näkyy ja tuntuu monessa kohtaa eikä vähiten ihossa. Noin 36-vuotiaana alkaa estrogeenin erityksen väheneminen ja noin nelikymppisenä se näkyy jo ihossakin. Estrogeenin vähentymisen tuomia iho-ongelmia voidaan kuitenkin vähentää ja hidastaa hyvällä ihonhoidolla.

Lähes kaikki ikääntymiseen liittyvät iho-ongelmat johtuu joko estrogeenin muutoksista, tai auringosta. Estrogeeni vaikuttaa ihan suoraan ihon vahvuuteen ja joustavuuteen. Viisikymppisellä jolla vaihdevuodet ovat jo alkaneet iho alkaa ohentua, kuivua ja menettää kimmoisuuttaan. Näen tämän estrogeenin loppumisen tuomat haitat selvästi niillä asiakkaillani, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään. He saavat yleensä antiestrogeenilääkityksen ja sen avulla estrogeenitaso putoaa nollaan muutamassa viikossa. Ihon oheneminen ja kuivuminen tapahtuu melkein samassa tahdissa, viimeistään kolmen kuukauden kuluttua ihotyyppi on ihan erilainen. Myös tätä poikkeuksellisen rajua muutosta voidaan kosmeettisesti hoitaa, mutta ei ihan niin helposti, kuin normaalia estrogeenin vähenemistä.

Viimeistään nelikymppisenä kannattaa aloittaa säännöllinen ihonhoito hidastaakseen ihon vanhenemista. Säännöllisellä ja oikealla hoidolla voidaan hidastaa estrogeenin tuomaa ohenemista ja kuivumista niin paljon, että oheneminen alkaa näkyä vasta yli viisikymppisenä. Säännöllinen hoito tarkoittaa ennen kaikkea oikeita kotihoitotuotteita, mutta kasvohoidot ovat myös erittäin tarpeellinen lisä hoidossa. Säännöllisillä kasvohoidoilla ihoon vaikuttaminen on huomattavasti tehokkaampaa ja silloin kotihoito voi olla vähäisempää. Iho tarvitsee todella paljon kosteutta ja kimmoisuutta vahvistavia aineita, jotka korvaavat estrogeenin vaikutuksia. Ihon ohenemista taas hidastetaan suojaavilla aineilla.

Jokaiselle iholle katsotaan kasvohoidon yhteydessä ne aineet mitkä parhaiten asiakkaalle sopii, mutta tässä muutama Dermalogican perusaine joka sopii kaikille. Power Rich ( 50ml, 228€) on ehdottomasti tehokkain ja monipuolisin vaikutuksiltaan ja myös helpoin käyttää. Suosittelen, että 40-50-vuotiaat käyttävät ainakin kaksi kuuria vuodessa ja yli 50-vuotiaat ja siitä iäkkäämmät neljä kuuria vuodessa. Tässä vaiheessa syksyä, kun sisälämmitys alkaa kuivattamaan Overnight Repair Serum ( 15ml, 98€) sopii aivan kaikille ihoille ja se kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Ihon suojaamiseen Barrier Repair ( 40ml, 62€) ja SkinPerfect Primer ovat todella hyviä. Ne estävät talvisään ohentavaa ja kuivattavaa vaikutusta.  Silloin, kun estrogeeni ei ole enää suojaamassa iho on hyvin altis ilmaston tuomille haitoille. Yli viisikymppisen kannattaa todella hyvin suojata iho pakkaselta, koska iho on paljon herkempi paleltumaankin, kuin alle nelikymppisillä. 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi18:40

    Miten ohentunuta ihoa kannattaa kuoria?

    VastaaPoista
  2. Ohutta ihoa voi kuoria aineilla joissa ei ole mekaanisia rakeita. Dermalogicalla hyvät vaihtoehdot ovat Multivitamin Thermofoliant, joka tulee nyt tarjoukseen. Sitten Daily Microfoliant sopii ja Daily Resurfacer on aivan erinomainen, koska se samalla kiinteyttää ja kosteuttaa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi14:08

    "Lähes kaikki ikääntymiseen liittyvät iho-ongelmat johtuu joko estrogeenin muutoksista, tai auringosta." --> Jaaha. Miksikäs miehet sitten vanhenevat yhtä lailla? Tietty tällaisilla väitteillä saa hyvin peloteltua keski-ikäiset naiset ostamaan kalliita purnukoita ja kosmetologipalveluita. Naiset! Ettehän usko kaikkea, mitä kosmetologit väittävät ihmisen biologiasta.

    VastaaPoista