lauantai 12. lokakuuta 2013

Syyslomalla matkustetaan

Täällä Etelä-Suomessa on syyslomat ensi viikolla ja tuntuu, että todella moni on matkustamassa jonnekin. Matkalla olo vaatii ihonhoitotuotteilta vähän eri asioita, kuin kotona riippuen tietysti matkakohteesta.

Moni suuntaa etelän lämpöön ja siellähän pitää aurinkosuojatuotteet olla mukana. Kaupunkilomallakin kannattaa varautua suojautumiseen auringolta, koska Etelä-Euroopassa voi päivällä olla hyvinkin kuumaa ja aurinkoista. Kylpylässä käynnit vaatii taas kosteuttavia hoitoaineita entistä runsaammin. Se kannattaa muistaa, että meillä on myynnissä matkakokoja yksittäisistä tuotteista. Dermalogican Treatment Kit pakkauksia en ole pitänyt jatkuvasti hyllyssä, koska niiden tuoteyhdistelmät sopii niin harvoille. Toki tilaan niitäkin, jos pyydätte noin viikkoa aikaisemmin, kun niitä tarvitsette. Lähes kaikista puhdistusaineista ja hoitosuihkeista löytyy pieniä matkakokoja, jotka riittää ainakin kaksi viikkoa. Aurinkovoiteista ja kosteusvoiteista ei juurikaan matkakokoja ole, mutta sekin jo keventää kantamuksia, kun puhdistustuotteet ovat pikkukokoja.

UV-säteilyn kanssa saa olla todella varovainen, jos etelän aurinkoon lähtee. Ihon on suoja on jo lähes kokonaan poissa, kun Suomessa on aurinkoa viimeksi saanut puolitoistakuukautta sitten.  Siihen ei kannata yhtään luottaa, että viime kesänä saatu rusketus suojaisi enää vähäisestikään. Tähän aikaan vuodesta UV-säteily on hyvin voimakasta vielä Etelä-ja Keski-Euroopassa. Kaupunkilomalla usein palaa hyvinkin salakavalasti, kun nähtävyyksiä kierrellessä aurinko käy kaikkiin paljaisiin kohtiin. Yleensä kaula-aukon kohta on pahin ja se näyttää ikävältä, kun kaula on kirjava kotiin tullessa. Helpoin suoja kaupunkilomalla on SkinPerfect Primer ja se kannattaa levittää kaula-aukkoon saakka. Primerissä on suojakerroin 30 ja se riittää hyvin koko päivän, kun iho ei helteessä hikoile. Etelään suosittelen Defence Solar Boosteria suojakerroin 50 ja sitä kannattaa jopa lisätä päivän mittaan jos on kovin kuuma ja hikoilee paljon.

Hyvä lisä ihonhoitoon matkustaessa on tämä iki-ihana Skin Hydrating Booster. Kuivuu iho sitten, kylpylässä, rannalla, tai lentokoneessa kosteuden palauttaa helpoiten kosteuttava tehotippa. Hyvää syyslomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti