sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Mitä ihonhoitoon todella tarvitaan

Katselin loppiaisviikonloppuna ajankuluksi erilaisia kosmettiikka-ja kauneusblogeja ja luin niiden juttuja. Tulin taas, vaan pahalle tuulelle, kun näin mitä potaskaa kirjoitetaan ja leikitään suurta asiantuntijaa. Toivottavasti kuluttajat eivät usko täysin epäasiallisia neuvoja ja käyttävät järkeään. En muutenkaan oikein ymmärrä bloggaajia, jotka jaksavat päivästä toiseen valokuvata itseään ja ihailla omia kuviaan. Tietysti sen ymmärtää parikymppisten harrastukseksi, mutta vähän vanhempana se vaikuttaa aika itsekeskeiseltä. Onhan toki joukossa paljon hyviäkin blogeja ja todella taitavia kirjoittajia. Suuri ero on kuitenkin juttujen sisällössä, ei kouluttamaton ihminen pysty arvioimaan ihoa asiantuntijan tavoin.

Eniten ihmettelin listoja joita oli useammassakin blogissa ja niissä oli tuotteita mitä oli vuoden aikana käytetty. Kosmetiikkasarjoja ja tuotteiden hintoja ei mainittu, vaan oli ihan laskettu kuinka monta purkkia, tai putelia mitäkin ainetta oli mennyt. Vähän kauhulla luin listoja joissa ei ollut mitään ihonhoidollista juonta. Kakissa oli minimaalinen määrä hoitotuotteita, tai edes puhdistustuotteita, mutta meikkejä,tuoksuja ja saippuita oli mennyt senkin edestä. Joku oli ehtinyt käyttämään neljä itsestäänruskettavaa ainetta, mutta vaan yhden puhdistusmaidon. Toisessa listassa oli toistakymmentä meikkivoidetta ja lähes kymmenen pulloa silmämeikinpoistoainetta, mutta kaksi silmänympärysvoidetta ja ei yhtään tehotuotetta, ainostaan yksi kosteusvoide. Rahaa oli kosmetiikkaan vuodessa mennyt melkoinen määrä, mutta ihoa ei ollut hoidettu juuri ollenkaan. Siksi ajattelinkin tehdä oman listani. En ole vuoden aikana mitenkään laskenut, kuinka monta putelia olen korkannut, mutta tiedän suurin piirtein miten pitkään mikäkin tuote riittää. Tämä on siis lista omista tuotteistani, siis yli viisikymppisen rutikuivan ihon tarvitsemat hoitoaineet yhden vuoden aikana.

Precleanse, alkupuhdistusaine 4 kpl
Ultra Calming Cleanser 500ml, puhdistusmaito 2 kpl
Skin Resurfacing Cleanser, kuoriva puhdistusmaito 2 kpl
Daily Microfoliant, mikrokuorinta 1 kpl
Daily Resurfacer, kuoriva tehotiiviste eli hoitotassut 3 kpl
Multivitamin Thermofoliant, kuorinta 2 kpl
Multivitamin Power Recovery Masque, naamio 2 kpl
Age Reversal Eye Complex, silmänympärysvoide yöksi 3 kpl
Multivitamin Power Firm, silmänympärysvoide 2 kpl
Ultrasmoothing Eye Serum, uusi silmänympärysvoide 1 kpl
Overnight Repair Serum, tehotiiviste yöksi  3 kpl
Skin Hydrating Booster, kosteuttava tehotiiviste  1 kpl
Extra Firming Booster, kiinteyttävä tehotiiviste 2 kpl
Multivitamin Power Serum, korjaava tehotiiviste 1 kpl
Power Rich, hoitovoide 3 kpl
Super Rich Repair, hoitovoide 1 kpl
Intensive Moisture Balance 2 kpl
Skinperfect Primer  meikin pohjustusaine 4 kpl
Barrier Repair, suojaava hoitovoide 4kpl
Dynamic Skin Recovery sk 30, päivävoide 1kpl
YB, mineraalimeikki, jauhemainen 2 kpl

Pitkä listahan siitä tuli, mutta yritän itse käyttää hoitoaineet, niin monipuolisesti, kuin mahdollista. Vaihdan myös tuotteita yleensä yhden pakkauksen jälkeen. En käytä Overnight Repair Serumia kolmea pulloa peräjälkeen, vaan otan väliin jonkun muun tehotiivisteen. Käytän tuotteita myös aika runsaalla kädellä, joten niitä menee ehkä vähän hukkaankin ja niinhän ei kannata kuluttajan tehdä. Riittävä määrä pitää kuitenkin laittaa. Jos silmänympärysvoiteita menee kaksi vuodessa, niin määrä on niin pieni ettei sillä ole juurikaan merkitystä. On turhaa ostaa kallista purkkia ja käyttää sitä sipaisu, niin että hyöty on olematon. Silloin on parempi jättää tuote ostamatta. Intensive Moisture Balance on meidän suosituin voide ja asiakkaat, jotka käyttävät pelkästään sitä ostavat noin 5-6 100ml tuubia vuodessa. Se siis riittää noin kaksi kuukautta aamuin, illoin käytettynä ja silloin määräkin on ollut riittävä. Tällä tavoin päiväannoksen hinta on noin 1,20€. Toinen suosikki tuote on Daily Microfoliant mikrokuorinta ja joka päivä käytettynä sitä menee 2-3 pulloa vuodessa ja sen päivähinnaksi tulee noin 0,35€.


25 kommenttia:

  1. Anonyymi11:53

    Minulla silmäluomet turpoavat, mikäli käytän silmänympärysvoidetta yhtään nykyistä enempää. Yksi voide kestääkin niin pitkään, että en voi sitä vanhentumisen vuoksi käyttää loppuun asti. Käyttömäärä kerrallaan on se nuppineulanpään (sellainen, jossa on se pallura) kokoinen nökäre. Nykyistä geelimäistä menee toki vähän enemmän kuin entistä voidemaista.
    Teenkö jotain väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellet koe, että silmäympäryksesi jää kiristävän kuiviksi on määrä varmaan oikea sinun ihollesi. Aika vähäiseltähän tuo kuulostaa, mutta jokainen ihminen on yksilö ja se voi riittää sinulle.
      Toisaalta nykykosmetiikassa on erittäin harvinaista, että silmänympärysvoide turvottaa. Aikaisemmin, kun voiteissa oli mineraaliöljyjä ne turvottivat hyvin helposti, jos niitä laittoi liikaa. Oletko seurannut sitä ettei silmänympäryksesi turpoa jostain muusta syystä? Esimerkiksi puhdistusaineetkin voi aiheuttaa turvotusta. Jos olet meidän asiakas, niin kerro tuosta seuraavan kasvohoidon yhteydessä, niin pohditaan yhdessä mitä pitäisi tehdä.

      Inkeri

      Poista
  2. Blogeja on varmaan eri tarkoituksiin. Pidän sinun blogistasi kovasti ja olen saanut täältä paljon hyviä neuvoja ihonhoitoon sekä mielenkiintoista näkökulmaa kosmetologin ammattiin. Kiitos paljon niistä!

    Itse kirjoitan puhtaasti harrastelijan näkökulmasta lähinnä omaksi ilokseni blogia, enkä yritä esiintyä minään ihonhoidon asiantuntijana. Minusta kaikkia tarvitaan, pidän paljon myös viihteellisemmistä blogeista, joissa on esim. meikkikuvia.

    Mukavaa uutta vuotta sinulle!

    P.S. Ammattilaiset aina kehuvat ihoni kuntoa, vaikka käytin tosiaan vain sen yhden purkin laadukasta puhdistusainetta vuodessa. :)

    VastaaPoista
  3. En missään nimessä tarkoittanut sinun blogia, kun kirjoitin tämän tekstin. Luin loppiaisena toista sataa kauneusblogia, kun teen yrittäjille esitelmää bloggaamisesta. Aloitin tuosta Pumpulipupusta, mutta tuota juttua kirjoittaessani en enää edes muistanut, että sinäkin olit tehnyt listaa tuotteista.
    Ehkä minun "otanta" oli sattumalta heikoimmasta päästä, mutta olin aika kauhistunut miten erikoisia ohjeita ihan vakaviin iho-ongelmiin blogeissa annettiin. Ruusufinniä neuvottiin hoitamaan kuorinnalla, joku neuvoi ostamaan 70%glykolihapon acnearpien hoitoon ja joku käytti mikroneulauslaitetta kotona joka päivä. Kuulen myös työssäni, että jossain blogeissa on neuvottu käyttämään Dermalogican tuotteita ihan eritavalla, kun minä olen neuvonut. Sitten asiakkaat ovat ihan ihmeissään ketä uskoa.
    Tuon tyyppiset blogit, kun Pumpulipupukin on ovat todella hyödyllisiä meille ammattilaisillekin. Ne tavallaan tukee meidän työtä ja tuovat lisäinformaatiota. Kirjoitin tuon juttuni nyt liian mustavalkoisesti, koska ainakin puolet lukemistani blogeista oli ihan kivoja, viihdyttäviä ja asiallisia. Jatka vaan samaan tyyliin.

    Ymmärrän muuten hyvin, että teet blogia omaksi iloksesi. Blogin tekeminen on niin mukavaa ja rentouttavaa etten koskaan aikaisemmin olisi voinut uskoa miten kivaa se on ennen, kuin nyt olen sen itse kokenut.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi14:51

    Kyllä lukijoiden kannattaa suhtautua todella kriittisesti näihin muoti-ja kosmetiikkablogeihin. Ajankuluksi joskus selailen niitä Blogilistan kautta ja kyllä niitä löytyy laidasta laitaan. Tuo Pumpulipupu on ilman muuta parhaasta päästä ja tuskin Inkeri siitä tässä jutussa kirjoittikaan.
    Joskus neuvotaan syömään kaiken maailman hivenainemömmöjä, että pidän ihmeenä jos bloggaajat itse syövät sellaisia määriä sairastumatta. Muutenkin tuolla luontaistuotepuolella on vielä sekavampi juttuja, kuin näissä kosmetiikkablogeissa.

    Virpi

    VastaaPoista
  5. Anonyymi23:36

    Aikalailla vähemmän kuluu tuotteita vaikka olenkin alan ammattilainen..Jos silmänympärysvoide on tehokas ja oikein valittu, riittää todella se nuppineulanpään kokoinen määrä kahteen silmään. Mutta omat tuotteeni ovatkin riittoisia ja tehokkaita:)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi11:23

    Itsekin Dermalogicalla työskenneelleenä kosmetologina en voisi kuvitellakkaan käyttäväni tuollaista määrää tuotteita vuodessa. Pistää miettimään taloudellisuutta jos saa käytettyä vuoden aikana 8 purkkia pelkkää ihonpuhdistusainetta, asiakkaille ei ainakaan tuotteiden riittoisuutta voi mainostaa... Ja kyllä tuolla määrällä voiteita hoitaa jo kantapäätkin!

    VastaaPoista
  7. Minun olisi varmaan pitänyt jutussani mainita, että tämä tuotemäärä menee äärimmäisen kuivalle viisikymppiselle iholle. Varmaan ammattilaisena myös tiedätte, että Precleansea käytetään alkupuhdistusaineena, siis toisen puhdistustuotteen rinnalla. Ja tiedätte myös sen, että Dermalogican tuotteet ovat erittäin riittoisia.
    Kolmekymppisenä riittää silmänymp.voidetta nuppineulanpään kokoinen määrä ja näin käytettynä yksi tuubi riittää noin 2kk, aamuin illoin käytettynä.
    Ihonhoitotottumukset ja ihon tarpeet muuttuvat todella paljon ikääntymisen myötä. En olisi itsekään kolmekymppisenä ajatellut miten suuri tarve on tässä vaiheessa kasvohoitoon. Huolimatta hyvästä kotihoidosta ihoni kurtistuu kuivuudesta heti, kun pakkanen alkoi ja edellisestä kasvohoidosta on jo pari kuukautta. Kolmekymppisenä ihoni oli kuivuuteen taipuvainen normaali iho ja estrogeenin loputtua päädyin rutikuivuuteen. Moni asia konkretisoituu vasta sitten, kun sen itse kokee. Varmaan omakin kosmetiikkalistani olisi parikymmentä vuotta sitten sisältänyt paljon enemmän meikkituotteita. Niitä en nyt edes viitsi listata, kun ainoa tuote mitä käyttää loppuun sakka on mineraalimeikkivoide.

    Inkeri

    VastaaPoista
  8. Anonyymi17:15

    Olen ollut vuosia Inkerin asiakkaana ja käyttänyt Dermalogican aineita ja ne ovat erittäin riittoisia. Hämmästyttää aina miten pitkälle pienet pullotkin riittää.
    Vähän hämmästyttää, että toinen ammattilainen ottaa tuollaisen kannan eikä ajattele miten pitkään mikäkin tuubi riittää. Olen itse jo kuusikymppiä ylittänyt ja tässä vaiheessa mieluusti satsaa kunnon ihonhoitoon ja kyllä siinä aineitakin menee huomattavasti enemmän, kun kolmekymmentävuotta sitten. Mutta jos ostaisin aineet marketista saisin ostaa kaikki uusiksi kerran kuussa. Joku marketin purkki, joka on 50ml kuluu alle kuukaudessa, kun sitä joutuu laittamaan niin paljon. Dermalogican tuotteet riittää siksikin, kun pieni määrä levittyy pitkälle. Varmaan oma ihonhoitotuotelistaukseni näyttäisi samalta, kun postauksessakin ja olen hyvin tyytyväinen hoitoaineisiini.

    Leena K.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi22:04

    Todellakin ammattilaisena ajattelen tuotteiden riittoisuutta ja Inkun käyttämä määrä kertoo muuta. Ja olen viiskymppinen enkä mikään tytön heitukka;) Miksi edelliset vastaajat olisivat kolmekymppisiä? Ja pitäisin todella outona jos silmänympärystuotteeni loppuisi jo kahdessa kuukaudessa ja se kestääkin paaaljon pitempään. Tai herra varjele, kahdeksan purkkia puhdistusainetta! Ja seerumeita vaikka laittaa joka päivä ei mene tuota määrää. Onneksi käyttämäni ammattisarjat ovat paljon riittoisempia. Ja niin tehokkaita että se viiskymppisen rutikuiva iho ei ole enää ole rutikuiva.

    VastaaPoista
  10. Nyt huomaan ensimmäistä kertaa, että kommentoijana on joku muu, kuin sanoo olevansa. En usko ollenkaan, että kukaan ammattilainen viitsisi väitellä päivän selvästä asiasta. En viitsi enempää perustella mistä muusta sen tiedän, mutta se näkyy eräästä meille kosmetologeille yhteisestä asiasta.
    Ärsytin jotain tuolla jutullani ja minua haluttiin näpäyttää. Nyt ollaan tasoissa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  11. Anonyymi09:04

    Tuskin kukaan meistä vanhoista tai minkä ikäisistä kosmetologeista haluaa erityisesti näpäyttää juuri sinua. Ei meillä ole minkäänlaista tarvetta. Joskus vain räikeimmät väitteesi pistävät silmään ja ärsytyskynnys todellakin ylittyy. Unohdin hetkeksi että blogissasi ei saa olla ollenkaan eri mieltä.

    VastaaPoista
  12. Erimieltä saa olla ja sitä olen monessa kohtaa pyytänytkin. Nyt puutun siihen, että joku sanoo olevansa jotain muuta, kuin on.
    Jokaisella ammattikunnalla on omat keskenäiset tapansa viestiä ja puhua. Kaikissa ammateissa tunnistaa toisen samaa työtä tekevän monista pienistä asioista, joita eiammattilainen käytä. Ihan sama on esimerkiksi sotahistoria harrastuksessani. Olen harrastanut sitä kauan ja tiedän siitä paljon, mutta sotahistorian ammatti-ihiminen tunnistaa minut harrastelijaksi ensimmäisestä lauseesta.
    Samoin minä tein tässä kohtaa. Voit kysyä, vaikka kaikkien tuntemalta kouluttajalta Mari Salokanteleelta mikä asian paljasti.

    Vielä tuosta kosmetiikkalistastani. Siitä puuttuu yksi erittäin tärkeä tuote, joka jäi ihan vahingossa listasta pois. Se tuote on kyllä käytössäni tottakai, unohdin vaan laittaa sen listaani. Huomaako kukaan mikä siitä puutuu? Se tuote on lähes kaikilla asiakkaillani käytössä ja toinen ammattilainen huomaa puutteen varmasti.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ammattilainen mutta yhtään kasvovettä/hoitosuihketta ei listassa näytä olevan? :)

      Poista
    2. Anonyymi17:13

      Hyvä, kun huomasit sen itse. Muuten olisin seuraavalla kasvohoitokerralla kysäissyt, että mites se kosmetologi itse ihoaan hoitaa? Eikös hoitosuihke olekaan omassa käytössä:).
      Ihmettelen kyllä ettei toinen kosmetologi hoksannut heti hoitosuihkeen puuttumista.

      Inkeri on monta kertaa ihan pyytänyt kirjoituksissaan kritiikkiä ja kommentteja, mutta eipä ole kukaan siihen ryhtynyt. Keskustelun aikaan saaminen riippuu paljon kommentin sävystäkin. Ellei keskustelu ole rakentavaa sitä on turha käydä.
      Inkeri on meille hämeenlinnalaisille "pitkänlinjan" luotettava kosmetologi ja arvostan hänen työnsä tosi korkealle.

      A-M

      Poista
  13. Anonyymi15:17

    Onneksi huomasit puuttuvan tuotteen itse! Olisin takuulla ihmetellyt ääneen seuraavalla kasvohoitokerralla, että missäs ne kosmetologin omat hoitosuihkeet ovat?
    Minulle tämä Antioxidant Hydramist on tärkein tuote. Varsinkin pakkasten alettua ihoni kuivuu työpaikan ilmastoinnissa niin kireäksi etten selviäisi ilman hoitosuihketta.
    Täytyy muuten ihana ihmetellä miten toinen kosmetologi ei tätä huomaisi. Ehkei siis kyseiset kommentit ole ammattilaisen tekemiä. Sekin on kirjoitteva, että Inkeri on moneen kertaan perään kuuluttanut blogeissaan kritiikkiä ja kommenteja omista mielipiteistään. Riipuu tietysti siitä millä sävyllä kommentit laitetaan, että tuleeko siitä fiksua keskustelua.
    Inkeri on häämeenlinnalaisille, niin luotettava "pitkänlinjan"kosmetologi ettei hänen hoitotottumuksiinsa kannata puuttua.

    A-M

    VastaaPoista
  14. Anonyymi15:58

    Hyvä, että Inkeri itse huomasi mitä puuttuu. Olisin takuulla kysynyt seuraavalla kasvohoitokerralla, että mitäs se kosmetologi oikein omaan naamaansa käyttää? Olisi luullut, että toinen kosmetologi huomaisi tuon heti.
    Inkeri on monessa jutussaan pyytänyt kritiikkiä ja kommnetteja, mutta kukaan ei ole uskaltautunut keskusteluun hänen kanssaan. Paljon on kiinni siitäkin millä sävyllä kommnetit kirjoitetaan, ei kaikkien kanssa voi keskustella asiallisesti.

    A-M

    VastaaPoista
  15. Aivan oikein, hoitosuihkehan sieltä listalta puuttuu. Onneksi ehdin huomata sen itsekin, kun asiakkaat oavt todella tarkkoja. Eräs kasvohoitoasiakkaani kyseli päivällä pilke silmäkulmassa eikö kosmetologi hoidakkaan ihoaan samalla tavoin, kun asiakkaille neuvoo. No, hoidanhan minä enkä voisi olla ilman Antioxidant Hydramistiä. Sitä menee vuodessa noin 2-3 pulloa, koska sehän on todella riittoisa, koska se tulee spraysuihkeena niin hienojakoisesti. Sitä kannattaa nyt pakkasella suihkutella päivän mittaan ihan meikin päällekin.

    Noita mielipiteitä olen monessa kirjoituksessani perään kuuluttanut. Esimerkiksi tuon mikroneulauksen yhteydessä sitä pyysin. Sehän olisi ollut loistava tilaisuus kehua mikroneulausta ja kertoa perusteellisesti mikä tekee siitä hyvän. Siinä olisi saanut parituhatta lukijaa ja vielä ehkä minutkin tekemään kyseistä hoitoa. Kukaan ei kuitenkaan väittänyt minulle vastaan, joten vääjäämättä tulee sellainen olo ettei kukaan pysty perustelemaan miksi mikroneulausta todella kannattaisi tehdä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  16. Anonyymi20:17

    En muiden koulutuksista tiedä mutta itse olen kommentoinut tuohon ja olen ihan vankasti koulutettu alan ammattilainen ja pitkän linjan yrittäjä. Eli pieleen meni teidän arvionne:):) Eikä yksikään alan arvostettu kouluttaja ole muuta epäillyt 19 vuoden aikana! On eri tapoja kommunikoida ja kaikki eivät käytä ammattisanastoa edes ammattilaisten kesken.Hoitosuihke on harvassa sarjassa joten se ei kuulu monenkaan kosmetologin hoitotuote listalle. Siksi varmaan sen puuttuminen ei tuntunut yhdestäkään kommentoivasta kosmetologista oudolta tai tarpeelliselta:)
    Mikroneulaukseen en ota kantaa kun en itse tee ja ilmeisesti yksikään sitä tekevä ei ole blogiasi lukenut koska ei ole kommentoinut. Tai kukaan ei halua kommentoida...

    VastaaPoista
  17. Anonyymi23:18

    Ei tarvii olla salapoliisi, kun huomaa jonkun kauneusbloggaajan vetäneen herneet nenään. Sit vaan kosmetologia leikkimään ja piikittelemään Inkun juttua. Verkossa on nin helppo sanoo olevansa, vaikka pääministeri. Eri asia on laittaa ittensä kunnolla peliin ja jakaa ammattitaitoaan muillekin, niin ku Inkku blogissaan tekee.
    Jääköön omaan arvoonsa pikkusieluiset kommentoijat. Tässä blogissa on nin paljo hyvää asiaa, että syystäkin ollaan kateita. Olen oppinu omasta ihostani tätä lukemalla tosi paljon ja saanu nassuni ihan hyvään kuntoon. Olen siitä tosi kiitollinen ja kiva, kun joku jakaa ammattitaitoaan ilmaiseksi. Eipä taida juurkaan muut kosmetologit pitää blogia, tai sit ne on vaan valokuvia eri meikeistä.
    Hienoa Inkku, kun jaksat aina kirjoittaa uutta ja tuoda eri näkökulmia esiin. Aamuisin herää uteliaisuus, että mitäs tänään kerrot.

    VastaaPoista
  18. Kiva, että olet löytänyt itsellesi apua jutuistani. Se on tarkoituskin. Olen oppinut niin paljon työvuosieni aikana, että miksi panttaisin tietoa. Ja aina, vaan lisää opin, kun kuuntelen asiakkaiden ja lukijoiden kysymyksiä. Vastaan mielelläni blogissa tehtyihin kysymyksiin.
    On mukavaa saada kiitoksia, se taas motivoi kirjoittamiseen.

    Inkeri

    VastaaPoista
  19. Anonyymi21:22

    Mietin pitkään viitisinkö kirjoittaa, kun minula on lukivaikeus. Muta tuo kosmetologina esiintyvän komentti harmitti kovasti.
    Olen itse ollut parikymentävuotta kosmetologina ja kyl huomasin heti etei kyseessä olut ammatilainen joka komentoi. Kaikien kosmetologien yhteinen huoli on se miten vähän asiakkaat käytävät tuotteita. Pääsääntöisesti puhdistusaineita ja voteita käytetään ihan liian säästeliästi. Kukaan kosmetologi ei ikinä ihmetteli puhdistusaineen suurta määrää, olisi van tyytyväinen hyvästä esimerkistä. Eikä kukaan kosmetologi käytäydy toistaan kohtaan noin ilkeästi. Me kaiki kosmetologit olemme ylpeitä Inkusta, etä hän osaa kirjotaa ja uskaltaa sanoa asiansa. Ihan hölmöähän olisi putua hänen omaan ihonhoitoonsa. Arvostame Inkun osaamista koko ammatikunta ja älä loukaanu, jos joku käytäytyy huonosti. Se ei todelakaan ole toinen kosmetologi.
    Sainhan nyt kirjotetua ja toivotavasti pystytte lukemaan. Olen hyvä kosmetologi, kuta en kirjailija.

    Pirkko

    VastaaPoista
  20. Anonyymi23:16

    Eihän tuo sen pahempaa ole, kuin Inkun omatkaan kirjoitukset. Heh, heh
    Parempi lukea kuluttajien tekemiä kosmetiikkablogeja, niin on äidinkielikin kunnollista.

    VastaaPoista
  21. Kiitos Pirkko kirjoituksestasi. Siitä sai ihan hyvin selvää, jatka vaan kommentoimista tässä blogissa. Älä sinäkään loukkaannu, jos joku käyttäytyy huonosti ja tyhmyyksissään pilkkaa toisen kommenttia.

    Inkeri

    VastaaPoista
  22. Anonyymi19:01

    Eihän kukaan ole kommentoinut ilkeästi!! Ovat vaan ihmetelleet aineiden aineiden riittävyyttä ts. taloudellisuutta. Ja kyllä on muidenkin ammattilaisten pitämiä blogeja ihan jopa useampia.

    VastaaPoista