keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pakkanen kuivatti ihot nopeasti

Pakkaset ovat kestäneet reilun viikon ja heti huomaan kasvohoidoissa, että ihot alkaa hilseilemään. Tuo pitkä sadejakso saikin suomalaisten ihot pysymään kesäkunnossa harvinaisen pitkään. Nyt ymmärrän miten Keski-Euroopassa tehdään vahvoja hedelmähappohoitoja ympärivuoden. Jos asiakkaiden ihon olisivatkin läpi talven siinä tilanteessa missä ne tähän saakka oli, tekisin itsekin niitä. Nyt kasvohoidossa pitää aina ensimmäisenä hoitaa ihon kuivuus ja talven rasittama iho ei takuulla kestä, kuin mietoa maitohappoa.

Nyt pitää kotihoidossakin siirtyä normaaliin talvirutiiniin ja tehostaa kosteutusta ja suojaamista. Multivitamin Power Recovery Masque ( 75 ml, 69€) pitäisi löytyä jokaisen kosmetiikkavarastosta. Multivitamiininaamio on tehokas pika-apu kuivuuden ja rypistymisen torjuntaan. Ensin kannattaa tehdä kuorinta ja sitten levittää naamio paksuna kerroksena. Paksukerros saa vaikuttaa 15min.ja se pyyhitään kasvopaperilla pois ja loppu hierotaan ihoon yöksi. Talvella tämä kannattaa tehdä joka saunareissu. Ellei tehotipat ole vielä käytössä ne kannattaa lisätä hoito-ohjelmaan nyt. Kaikille alle kolmekymppisille suosittelen Skin Hydrating Boosteria ( 30 ml, 94€) aamuin, illoin. Yli kolmekymppiset hyötyvät eniten, jos yöhoitoon on Overnight Repair Serum (30 ml, 98€).

Ihon suojaamista pitää myös lisätä varsinkin, jos harrastaa talviurheilua. Taas kannattaa muistaa, että meikki on paras ihonsuoja. Varsinkin YB:n mineraalimeikki suojaa sekä pakkaselta, että auringolta, koska siinä on 20 aurinkosuojakerroin. Barrier Repair (50 ml, 62€) on minun suosikkituote ja käytän sitä kaikkien tuotteiden päällä aamuin, illoin. Yöksi laitan sitä runsaan kerroksen ja kunnolla kaulaan saakka, näin se suojaa parhaiten kuivalta makuuhuoneen ilmalta. Nukkuessa ihon pintalämpötila nousee ja iho alkaa haihduttamaan kosteutta. Barrier Repair auttaa kosteutta sitoutumaan ihoon ettei se haihdu niin helposti. Aamulla laitan vielä SkinPerfect Primerin ( 22 ml, 77€, NYT TARJOUS 57€)
kaiken päälle. Ellei iho ole hyvin kuiva suojaksi päivällä riittää myös tuo SkinPerfect Primer, siinä on suojaavia ja hoitavia raaka-aineita ja 30 aurinkosuoja. Itse koen, että rutikuivan ohenevan ihoni pelastus on juuri tuo Barrier Repair ja ilman sitä en ole edes kesällä.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi14:01

    Kyllä oli kreivinaika viime viikolla tehdä kasvohoito. Kiitos!
    Olotila on taas ihan erilainen ja meikkikin levittyy.

    Marja

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16:47

    Mites tämä Power Rich sopeutuu näihin pakkasiin? Onko se liian kosteuspitoinen ja posket jäätyy helpommin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Power Rich on oikein hyvä voide myös pakkasella, mutta sen päälle pitää laittaa Barrier Repair. Se pitää muistaa ettei mikään voide estä ihoa jäätymästä. Yli kaksikymmentäastetta ja yli tunti siinä alkaa olla ihon riskiraja. Paras suoja on silkkivillainen kommandopipo, jos on pakko olla ulkona kovalla pakkasella. Voiteet ja meikki suojaa pakkasen kuivattavalta ja ahavoittavalta vaikutukselta, mutta jäätymistä ei voi estää.

      Inkeri

      Poista
  3. Kasvoni eivät edes ole niin pahassa kunnossa, mutta heti kun pakkaskelit tulivat niin kynsinauhat kuivahtivat täysin korpuiksi. Olen levitellyt käsivoidetuubeja ympäri kotia ja kaikkiin käsilaukkuihin että varmasti on rasvaa saatavilla.

    VastaaPoista
  4. Se on aivan totta. Kädet kuivuu ja kynsinauhat repeilee helpommin. Multivitamin Hand and Nail Treatment auttaa hyvin myös kynsinauhoihin.

    Inkeri

    VastaaPoista