sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Päänahka kuntoon

Aika usein asiakkaat kertoo minulle myös hiusten ja hiuspohjan eli päänahan ongelmista. Se onkin ihan luontevaa, koska kyllähän hiukset, päänahka ja kasvojen iho kulkee käsikädessä. Dermalogicalla on yksi shampoo ja yksi hoitoaine, jotka ovat tarkoitettu kaikille hiuksille ja päänahalle. Ajatuksena on, että kasvojen iho jatkuu päänahkaan ja se kaipaa myös tasapainoa ja normalisointia. Shine Therapy Shampoo ( 237 ml, 30€) ja Silk Finisf Conditioner (237 ml,31€) ovat hyvin mietoja ja lempeitä tuotteita. Ne ovat myös hyvin suosittuja asiakkaiden keskuudessa, vaikka valitettavan harvoin muistan niistä kertoa. Sen jälkeen, kun niitä on kokeillut niistä ei luovu.

Varsinkin teini-iässä ja tässä vaihdevuosi-iässä hiuspohjan tasapaino häiriintyy ja päänahkaan tulee kutinaa, kuivuutta, tai rasvoittumista. Vanhemmiten hiukset saattavat lähteä ihan ilman syytä. Toisaalta on myös huolestuttavaa miten paljon erilaisia kemikaaleja hiukset ja päänahka joutuu sietämään. Itse olen luopunut kaikista hiusten käsittelyaineista ja käytän vain näitä Dermalogican shampoota ja hoitoainetta. Se oli ehkä syynä siihen, että hiuksen kasvavat valtavasti ja asiakkaat ihmettelevät niiden pituutta. Niitä leikataan pari senttiä ainakin 5-6 viikon välein ja itsekin ihmettelen niiden kasvuvauhtia. Muuta en ole tehnyt, kun siirryin pelkästään näihin Dermalogican tuotteisiin. Kyllähän erilaisten hiustenhoitoaineiden raaka-aineluetteloa lukemalla kauhistuu siitä mitä päähän ja hiuksiin tungetaan joka päivä. Dermalogican shampoossa ja hoitoaineessa ei ole hajusteita, eikä väriaineita.

Shine Therapy Shampoo on mieto ja päänahkaa normalisoiva. Sitä voi käyttää päivittäin ja se on myös erinomainen pikkulasten ja vanhusten ohuisiin hiuksiin ja herkkään päänahkaan. Tuoksu siinä on ihanan terapeuttinen ja se tulee suoraan raaka-aineista eukalyptuksesta, lavendelista ja ylang ylangista. Hoitoaine Silk Finis Conditioner selvittää pitkienkin hiusten takut hyvin ja tekee hiuksesta luonnollisen tuuhean. Siinä on A-vitamiinia ja panthenolia, jotka rauhoittavat ja tervehdyttävät ärtynyttä päänahkaa. Sitruuna, eukalyptus ja teepuu tuo kiiltävyyttä ja vahvuutta hiukseen. Teepuu myös hiukan desinfio päänahkaa ja hidastaa talineritystä, mutta myös poistaa kutinaa. Oma mummuni, joka kuoli muutama vuosi sitten 92-vuotiaana rakasti näiden tuoksua, eikä ne kirvelleet ohutta ihoa ja päänahkaa. Selvästi huomasi, että hiukan dementoituneelle vanhukselle hyvät ja luonnolliset tuoksut oli todella tärkeitä mielihyvän lähteitä.

Nyt, kun kirjoitan tätä jutua, niin harmittaa etten ole useammin kertonut näistä Dermalogican hiustenhoitotuotteista. Monella on ongelmia hiusten ja päänahan kanssa ja myynnissä on aika vähän näin neutraaleja aineita hiuksille. Olisi ainakin kohtuullisen halpa kokeilu saako näistä apua omiin hiusongelmiin. Eikä tarvitse olla ongelmia, vaan nämä ovat turvallisia koko perheen pesutuotteita.

6 kommenttia:

  1. Anonyymi09:34

    Sopivatko pitkille vaalennetuille hiuksille?

    VastaaPoista
  2. Kyllä sopii. Itselläni on punaiseksi värjätyt pitkät hiukset ja ne ovat tosi takkuiset, kun kokeilen muita pesu- ja hoitoaineita. Dermalogican shampoo ja hoitoaineen jälkeen ne ovat paljon helpommat ja väri pysyy hyvin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi21:48

    Meillä tämä shampoo ja hoitoaine on koko perheen käytössä. Olemme kaikki aika atooppisia ja päänahat rikkoutuu talvisin helposti. Lapseni ovat alle 10v.ja silloin, kun päänahka on pahiten rikki muuta ei saa edes laittaa, kun tätä shampoota.
    Itse olen hajusteallerginen, mutta näistä kaikista Dermalogican tuoksuista nautin, koska ne ovat niin luonnollisia. Myöskään tuosta hoitoaineesta ei jää voimakasta hajua tukkaan, vaan se haihtuu heti pesun jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi22:50

    Auttaisko tuo shampoo ja hoitoaine rasvoittuvaan päänahkaan. Olen saanut hyvän avun kasvojeni rasvoittumiseen Dermalogican Medibacin tuotteista, mutta en ole edes huomannut näitä hiustenhoitotuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi23:32

      Tähän voin vastata ihan omasta kokemuksestani. Ilmeisesti Dermalogican hiustenhoitoaineet todella normalisoi, koska itselläni on akne ja päänahka rasvoittuu samaan tahtiin. Miehelläni taas on enemmän atooppista kutinaa ja hilseilyä ja kummallekin shampoo auttaa. Hoitoaine on sen verran ohutta, että värjättyjen hiusten takut pysyy pois, mutta hiukset ei ole veltot ja rasvaiset.
      Tiedoksi myös, että selän ja reisien finneihin olen saanut apua Skin Clearing Washista, kun käytän sitä ihan päivittäin suihkussa.

      Poista
  5. Itselläni rasvoittuu päänahka nopeasti. Monia konsteja on kokeiltu, mutta vielä apua ei ole löytynyt. Seuraavaksi hankintalistalla on vedensuodatin. Uskoisi, että sillä viimeistään tulisi asiaan muutos. Dermalogican tuotteita en ole vielä kokeillut.
    https://www.pumppulohja.fi/category/4/vedensuodattimet

    VastaaPoista