perjantai 21. maaliskuuta 2014

Tuntoaisti on yksilöllinen

Tyypillinen kysymys Nanolift hoidosta on, että sattuuko mikrovirta ja miltä se oikein tuntuu. Tuntumista on hyvin vaikea selittää, vaan se täytyy itse kokea. Missään tapauksessa se ei satu. Jokaisella asiakkaalla on erilainen tuntoasti ja joka kerralla ihminen aistii erilailla.

Monesti asiakas kysyy juuri tuon mikrovirran kohdalla, että käytänkö eri vahvuutta, kuin aikaisemmin. Toisella kertaa virta tuntuu enemmän, toisella vähemmän. Tuntumista kuvaillaan monella lailla, joillakin se nyppii, joillakin pistää, viiltää, nipistää, tärisee, lämmittää, kylmentää, vipisee, säkenöi ja vaikka mitä. Tuntoaistia on erittäin vaikea kuvailla. Virran voimakkuutta muuttelemme hyvin harvoin, vaan ihminen tuntee sen erilailla, kun aiemmin. Syitä mitä vaikuttaa tuntoaistin muuttumiseen on monia, yleisin varmaan on väsymysaste ja hormonaalinen toiminta. Väsyneenä ihminen aistii kipua enemmän ja stressaantunut ihminen on tuntoaistiltaan herkkä. Ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana nainen on kipuherkempi.Nämä tuntoaistin muuttumiset huomaa myös kaikissa muissakin hoitovaiheissa eikä yksin mikrovirrassa. Kulmien muotoilu sattuu eri kerroilla erilailla, samoin mustapäiden poisto. Hartiahieronta voi väsyneenä tuntua kivuliaalta, vaikka muulloin se tekee makeankipeää.

Minulla on yksi ihan hauskakin kokemus miten tuntoaisti voi toimia. Suoritin vuonna 1985 Cidescon viisivuotistutkinnon mikä oli aikoinaan ihan huippukoulutetun ammattilaisen tae. Sen pystyi tekemään, kun oli tehnyt käytännön työtä vähintään viisivuotta. Se tehtiin englanninkielellä kansainväliselle kouluttajalle ja siinä oli sekä teoria, että käytännön näyttökoe. Muistaakseni se tehtiin SKY- Opistolla Helsingissä ja on aina vaikea työskennellä vieraissa olosuhteissa. Se on vähän sama, kun joutuisi töihin toisen keittiöön. Kaikki on hukassa ja aikaa kuluu turhaan. Tein kasvohoidon jossa käytin sähköistä iontoforeesi-imeytystä. Kone oli ihan eri merkkinen, kuin aikaisemmin käyttämäni ja yritin nopeasti päästä selville eri nappuloista. Sähköpistoke oli työpöydässä ja tarkistin, että pistoke oli liitettynä. Koneen mittaristo ei näyttänyt mitään, kun aloin imeyttämään, mutta asiakas sanoi sen tuntuvan. Hän pyysi myös miedontamaan virran voimakkuutta, koska se tuntui liikaa.

Tutkinnontarkastaja tuli kyselemään asiakkaaltani, että miltä sähkövirta tuntuu ja asiakas kertoi sen olleen alussa liian voimakasta. Minä ihmettelin mielessäni kummaa konetta, kun mikään mittari ei värähdäkkään. Mutta, kun kerran virta tuntui, niin kaikki oli hyvin. Läpäisin kokeen hyvin ja siivosin vasta illalla kasvohoitopaikkani. Huomasin, että sen työpöydän sähköpistoke ei ollutkaan kiinni eikä siihen siis tullut virtaa. Joten mittarit eivät liikkuneet, kun koneessa ei ollut virtaa. Asiakas ei ollut voinut tuntea mitään, mutta mielikuvitus sai hänet tuntemaan virran jopa liian voimakkaana. Se oli minulle hyvä kokemus siitä miten ihmisen tuntoaistia voi manipuloida. Ihminen alkaa tuntemaan, kun toinen vakuuttaa, että tämän pitäisi tuntua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti