keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mikä ei kuulu joukkoon?

Olin tapahtumassa missä oli muutama kosmetologi jotka olivat valmistuneet yksityiseltä puolelta. Valitettavasti tuli jo lyhyessä keskustelussa ilmi, että ainakin teoriatieto oli aika hepponen. Raaka-aineissa heillä oli niin vääriä tietoja, että melkein henkeäni haukoin. Siitä tulikin mieleen kompakysymys millä nopeasti paljastuu kosmetologin raaka-ainetietous. Tähän kysymykseen väärä vastaus on niin iso virhe etten ikinä antaisi ihoani sellaisiin käsiin.

Kysymys on tämä. Mikä ei kuulu joukkoon glykolihappo, maitohappo, hyaluronihappo, papaiini, salisyylihappo? Vastaus on hyaluronihappo. Nämä neljä muuta ovat hedelmähappoja eli alfahydroksihappoja ja hyaluronihappo ei ole nimestään huolimatta happo ollenkaan. Hedelmähappot ovat erinomaisia raaka-aineita sulattamaan kuollutta solukkoa ja ihotalia. Niitä käytetään suurina pitoisuuksina kuorinta-aineissa ja pienempinä pitoisuuksina voiteissa, jotka uudistavat ihoa. Hyaluronihappo on kosteuttava aineosa mitä käytetään lähes kaikissa kosmeettisissa tuotteissa. Hyaluronihappo on kosmetiikan raaka-aineista kaikista kosteuttavin ja erittäin hyvin siedetty. Sitä käytetään injektioinakin täyteaineena ryppyihin ja huuliin. Tunnetuin kauppanimi tähän hyaluronihappoinjektioissa on Restylane.

Pidän sitä todella karkeana osaamattomuutena, jos kosmetologi luulee hyaluronihappoa kuorivaksi hapoksi. Silloin kasvohoidossa hoitotulos on mitä sattuu, jos raaka-aineiden vaikutukset ovat epäselviä. Olen oikeastaan järkyttynyt oman ammattikuntani ammattitaidon jatkuvasta vähenemisestä. Olen oman ammattini suhteen varmaan ihan nipottaja, koska vaadin ainakin itseltäni täydellistä teoriaosaamista. Enkä pysty ymmärtämään miten jostain koulusta on voinut päästä läpi vailinaisilla tiedoilla ja tiedot eivät ole edes karttuneet työnteon ohella. Omana kouluaikanani ei edes ollut hedelmähappoja. Ellen pitäisi huolta ammattitaidostani kai minultakin olisi jäänyt huomaamatta, että markkinoilla on uusi erinomainen ja tehokas raaka-aine eli hedelmähapot. Tämä oli taas yksi osoitus siitä miten vaikeassa tilanteessa asiakas on, kun hänen pitää löytää itselleen hyvä kosmetologi.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi22:41

    Kokemuksesta tiedän, että hyvän kasvohoidon saaminen on ihan sattuman kauppaa. Ennen, kun tulin asiakkaaksenne olin varmaan kymmenenvuotta kokeillut eri hoitoloita ja jotkut hoidot oli pelkkää rasvan lääppimistä, tai sitten mikrohionnalla suhautettiin iho vereslihalle.
    Olen nyt ollut teillä hoidossa kesästä saakka ja ihoni on täysin muuttunut. Koskaan ennen ei naamani ole ollut näin näpytön ja tasainen. Kiitos siitä ja hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi23:44

    Onkohan nämä epäpätevät ns.kosmetologit lisääntyneet? Tuntuu, että joka kulmassa on joku hoitola tarjoamassa parinkympin kasvohoitoja. Sen verran olen oppinut, että mitään muutaman kympin hoitoja ei kannata ottaa. Yleensä hoito on, niin mitätön ettei kannattaisi maksaa kymppiäkään.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi07:33

    Täytyy myöntää, että jo ensimmäinen kasvoilleni tehty Nanolift hoito sai aikaan muutoksen kasvoissa. Hoitovaste oli huikea ja säännöllisesti tehtynä iho pysyy hyvässä kunnossa ja kun mukana on omalle iholle sopivat laadukkaat tuotteet, ei ole huolta " naaman romahduksesta". Nanoliftiä ja Dermalogican tuotteita en vaihtaisi pois :)

    VastaaPoista