torstai 8. kesäkuuta 2017

Daily Resurfacer apuna aurinkolomalla

Näin Espanjan helteessä taas huomaan miten tärkeä apu vanhenevalle iholle on säännöllinen kuorinta. Helle ja hikoilu tekee iholle niin velton ja nuhruisen olon, että tarvitaan toisia hoitokeinoja kuin talvella. Kyllä ne helteet koittaa vielä Suomeenkin ja ainakin sen verran lämmintä, että työssä hikoilee.

Hikoilu avaa huokoset

Kuumuus ja aurinko vaikuttaa monella tapaa iholle. Uv-säteilyn haitoista olen jo niin monta kertaa kirjoittanut, että kohta se menee jankkaamiseksi. Muitakin ongelmia aurinko voi aiheuttaa, mutta pitää myös muistaa siitä olevan hyötyä määrätyille ihotyypeille. Atooppiseen ihottumaan aurinko on hyvä parantaja ja joidenkin ihmisten finneihin ja tulehduksiin aurinko auttaa huomattavasti. Näin kuivalle, vanhalle ja vaalealle iholle kuin itselläni on auringosta ja kuumuudesta pelkkää haittaa. Ihon pintalämpötila nousee kuumuudessa ja huokoset ammottaa auki. Hikoilun myötä ihon pintaan nousee ihotalia ja ihosta tulee tahmean kiiltävä. Uv-säteily nopeuttaa ihosolukon kuolemaa ja ihonpintaan kertyy hien, talin ja kuolleen solukon massa joka saa kasvot näyttämään entistä veltommalta ja hiukan turvonneilta. Kuorinta on ainoa konsti poistaa tätä tukkivaa kerrosta. Ne ihmiset joilla on taipumusta finneihin saa taatusti niitä lisää, kun aukinaiset huokoset täyttyvät liasta. Päivittäinen hellävarainen kuorinta on paras apu tilanteeseen.

Daily Resurfacerilla on kolme vaikutusta

Daily Resurfacer (35 kpl 119€) hoitotassut ovat yli nelikymppisen salainen ase, nopea ja tehokas ihon korjaaja. Daily Resurfacer hoitotassusta levitetään kasvoille ja kaulalle tehotiiviste joka kuorii, kiinteyttää ja kosteuttaa. Helteisenä aikana olen käyttänyt sitä melkeimpä joka aamu, koska meikki on paljon mukavampi tehdä siistille ja kiinteälle iholle. Tuossa yhdessä hoitotassussa on sen verran tehoainetta, että siitä riittää puolisollekin. Näin lomalla annan toisen puolen hoitotassusta miehelleni levitettäväksi kasvoille. Ei ole mitään syytä pelätä kuorivansa liikaa näillä Dermalogican  daily kuorinta-aineilla. Niiden kuoriva vaikutus puree ainoastaan täysin kuolleeseen solukkoon. Iltaisin käytän noin joka toinen päivä Daily Superfoliant (92€) kuorintajauhetta joka poistaa hyvin päivän aikana kerääntyneen hien, talin ja ilman saasteet. Aurinkolomalla uv-säteily lähes tuplaa kuilleen solukon määrän ja jo senkin takia kuorintaa pitää lisätä. Ihmisestä poistuu miljoonia kuolleita soluja joka päivä ja ne jäävät tukkimaan ihoa ellei niiden irtoamista auta kuorinta-aineella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti