torstai 15. kesäkuuta 2017

Ihonhoito-ohjeita helteeseen

Nyt on luvattu Hämeeseen pari lämmintä päivää ja kyllä niitä kunnon kesäpäiviä on lisää tulossa. Yleensä iho voi paremmin kesällä kuin talvella, koska kuivuus ei niin paljoa vaivaa. Toisiin iho-ongelmiin aurinko on lääkettä, mutta joillekin taas haitaksi. Hikoilu taas aiheuttaa monelle näppyjä ja rasvoittumista eikä se ole mukavaa.

Hikoilu tuo ongelmia iholle

Helle ei itsessään aiheuta iholle ongelmia, mutta pitkäaikainen hikoilu tuo muutoksia ihon toimintaan. Hikirauhanen ja talirauhanen on samassa ihohuokosessa ja kun hikirauhanen alkaa toimimaan se myös liikuttaa talirauhasta ja talin tuotanto lisääntyy. Hien ja talin seos sekoittuu kuolleeseen ihosolukkoon ja tämä massa tukkii helposti huokoset ja mustapäitä, tukkeumia ja finnejä syntyy. Tämän takia kuorintaa on hyvä lisätä ja vähänkin rasvoittuvampi iho kannattaa kuoria joka päivä Daily Microfoliantilla. Hikoilevassa ihossa huokoset ovat ammollaan ja tämä tekee meikistä helposti epäsiistiin. Kesällä onkin Hydrablur Primer (82€) ihan ehdoton meikinpohjustusaine, koska se supistaa huokoset ja pitää ihon kiiltämättömänä. 
Kuivalle vanhemmalle iholle jatkuva hikoilu on hyvin kuivattavaa ja tehokas kosteutus on tärkeää. Hyvä viilennys ja kosteutus on hoitosuihke Antioxidant Hydramist (64€) jota voi pitää kesällä jääkaapissa ja virkistä itseään kylmällä suihkeella.

Yöksi kevyempi voide

Varsinkin näin vanhemmiten yöhikoilu on voimakasta ja vähänkin paksumpi voide hikoilee ihosta pois. Erinomainen tehohoitoaine on nyt tarjouksessa oleva Multivitamin Power Serum NYT 90€ (115€), koska se imeytyy syvempään ihokudokseen eikä lähde hikoilun myötä pois. Sitä voi helteisinä öinä käyttää yksinäänkin ilman päälle laitettavaa hoitovoidetta. Hoitovoide kannattaa muutenkin vaihtaa kesäksi kevyempään ja Skin Smoothing Cream on hyvä valinta kaiken ikäisille. Samoin Active Moist toimii kesällä kaikilla ihotyypeillä ja siinä ei ole yhtään rasva-aineita. Iltaisin ihon puhdistamiseen  pitää kiinnittää huomiota, koska huonosti poistettu meikki ja yöhikoilu tuottaa taatusti näppylöitä. Joten älä unohda Precleansea (64€) kesälläkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti