sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Näillä rauhoitat couperosaihon

Aurinko ja lämmönvaihtelut lisäävät pintaverisuonten rasitusta ja couperosa alkaa syntymään. Kuumassa pintaverenkierto vilkastuu ja hiussuonet täyttyvät verestä ja laajentuvat. Ihon viilentyessä pintaverisuonten pitäisi supistua ja verenkierto siirtyy syvempiin kudoksiin. Joskus pintaverisuonten seinämät veltostuvat ja ne eivät supistu kunnolla. Ne jäävät näkyviin ja sitä kutsutaan couperossa ihoksi.

Aurinko aiheuttaa couperosaa

Yksi syy couperosan syntyyn on aurinko joka ohentaa ihoa ja laajentaa verisuonia. Suomalaisten vaalealla ja ohuella iholla verisuonten laajentuminen näkyy selvästi ja siksi couperosa on aika tyypillinen vaiva Suomessa. Tärkeintä olisi pureutua jo perussyyhyn eli lämmönvaihteluilta suojautumiseen mikä ennalta ehkäisee couperosaa. Näin kesällä ennalta ehkäisyyn kuuluu ehdottomasti hyvä uv-suojavoide. Meidän eniten myyty päivävoide Dynamic Skin Recovery sk 50 (114€) on hyvä tuote myös vähentämään couperosan syntyä. Se on kiinteyttävä ja kosteuttava, mutta ohut ja hyvin imeytyvä ja se uv-säteilyltä tosi tehokkaasti. Dermalogican herkistyneen ja couperoottisen ihon hoitolinja on Ultra Calming tuotelinja ja siinäkin on omat uv-suojalliset päivävoiteet. Ultra Sensitive Shield sk 30 (92€) on ihoa rauhoittava ja vahvistava päivävoide joka sopii kaiken ikäisille. Se vähentää ihon ohentumista ja rauhoittaa pintaverenkiertoa. Toinen päivävoide on Ultra Sensitive Tint sk 30 (73€) joka sisältää hyvin kevyen värin. Väri on mineraalipigmenttiä ja se on selvästi kevyempi, kuin värillinen päivävoide. Tuo sävy neutralisoi ihon harmauden näyttämättä kuitenkaan meikiltä.
Hkäisy

Couperosaihon punakkuutta voi vähentää

Asiakkaiden mielestä suurin ongelma couperosassa on ihon punakkuus ja kuumottelu. Ultra Calming Serum Concentrate (80€) on tehotippa joka vähentää punoitusta ja ihon ärsytystä ja vahvistaa ihoa. Tätä tehotippaa voi käyttää aamuin illoin ja sen päälle laitetaan ihotyypin mukainen hoitovoide. Varsinkin, jos iho on hyvin kuiva ja ohentunut Ultra Calming Serum Concentrate vähentää punoitusta noin kolmen viikon käytön jälkeen. Tehokkain tuote jo syntyneelle couperosalle on Redness Relief sk 20 (78€) joka on meikinpohjustusvoide, mutta myös muutenkin hoitava punakalle iholle. Redness Relief sk 20 on väriltään vihreä ja se ei ole väriaine, vaan raaka-aineista tuleva sävy. Tämä vihreys neutralisoi punakkuutta erinomaisesti ja Redness Relief sk 20 sopii myös yksin käytettynä vähentämään pintaverisuonten näkymistä eli sen päälle ei ole pakko käyttää meikkiä. Redness Relief sk 20 on paras tuote couperosaihoisille miehille, koska se myös peittää punoitusta. Siinä on myös paljon hoitavia ja rauhoittavia aineosia ennalta ehkäisemään couperosaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti