perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ulkonäkö uusiksi

Keskustelen usein asiakkaiden kanssa tv:n muuttumisleikkiohjelmista. Itse olen aika harvoin katsonut kotimaistaversiota Vuosia nuoremmaksi ohjelmasta, mutta englanninkielisiä seurasin talvella jonkin verran.

Vastaako ulkonäkö sisintä 

Aika harvoin asiakkaani kertovat tapauksesta jonka tulos on ollut huippuhyvä. Yleensä he kertovat Vuosia nuoremmaksi ohjelmasta hiukan epäröiden ja kyseenalaistaen oliko lopputulos hyvä. Itselleni herää aina kysymys tunteeko tuo muuttuja olonsa kotoiseksi uudessa ulkomuodossaan. Minusta nuo lopputulokset eivät koskaan kuvasta kyseisen ihmisen sisintä olemusta. Itse pidän erittäin tärkeänä, että ulkonäkö ja ihmisen sisäinen olotila on tasapainossa. Minua myös häiritsee, että usein nuo muuttujat vaikuttavat henkisesti lannistuneilta ja itsensä hylänneiltä. Siinä tapauksessa ei ulkonäön muutos auta, jos omanarvontunto on hukassa. Usein näissä ohjelmissa tehdään aika massiiviakin plastiikkakirurgisiaoperaatioita. Itse olen sitä mieltä, että henkilö hyötyisi huomattavasti enemmän keskustelusta fiksun terapeutin kanssa. Nämä ajatukseni kuvaa omaa käsitystäni ihmisen ulkonäöstä ja hyvinvoinnista. Mielestäni ihminen ei ole kaunis ellei hänestä löydy sisäistä säteilyä. Upeinkin missi voi näyttää rumalta, jos ilme kuvastaa ilkeyttä ja pahaa luonnetta.

Pienetkin muutokset parantaa ulkonäköä

Mietimme asiakkaiden kanssa myös usein kuinka kauan tuo muuttuja jaksaa ylläpitää täysin uutta ulkokuorta. Ellei ihminen ole keski-ikään mennessä oppinut välittämään ulkonäöstään eikä ole sen eteen juuri mitään tehnyt muuttuuko hän yhden ohjelman myötä. Vaatii todella paljon elämänmuutosta ja uutta ajankäyttöä, jos joka aamu laittaa hiuksensa, tekee meikin ja suunnittelee vaatevalinnat huolellisesti. Itse en usko, että se ulkonäön muutos kestää kovinkaan pitkään, koska koko tapa kohdella itseään ja arvomaailma pitää muuttua. Olisi kiva nähdä miltä nämä samat ihmiset näyttää, vaikka puolenvuoden kuluttua, mutta siitähän ei koskaan kerrota. Oma ajatukseni on, että pienin askelin tehty muutos olisi pysyvämpi. Pelkästään uusi hiusväri ja leikkaus auttaa paljon ja samoin hyvinhoidettu kirkas iho ja uudistettu meikki. Ihan omasta kokemuksestani voin sanoa, että suuri ja pysyvä muutos saadaan aikaan säännöllisillä kasvohoidoilla ja muutamilla uusilla meikkituotteilla. Pelkästään se, että iho on siisti ja hyvinhoidetun näköinen parantaa ihmisen itsetuntoa ja auttaa sisäiseenkin muutokseen. Vai mitä mieltä lukijat ovat?

2 kommenttia:

 1. Yhtäkään jaksoa suomalaisversiosta en ole nähnyt, nuorempana tykkäsin katsoa brittiversiota. Olen ihan varma, että olet oikeassa juurikin tuosta, että jos ei koskaan ole kiinnittänyt huomiota meikkaamiseen tai hiustenlaittoon, niin voi olla aika korkea kynnys ottaa nämä mukaan päivittäiseen rutiiniin.
  En katso telkkaria, mutta mututuntumani on, että aika paljon on näitä muutossarjoja tällä hetkellä. Kyllä ehdottomasti pitäisi olla psykoterapeutti mukana matkanvarrella suurissa painonpudotuksissa ja muissa elämänmuutoksissa.

  VastaaPoista
 2. Näitä muuttumisohjelmia tuntuu tosiaan olevan ylenpalttisesti, koska asiakkaat kertovat niin monesta eri ohjelmasta.
  Omassa työssäni koen, että ihminen on todella pinttynyt omiin meikkitapoihinsa ja esimerkiksi uusi huulipunasävy on aivan mahdoton ajatus. Tätä kokemus vasten ihmettelen kovasti miten joku kelpuuttaa uuden ulkonäön joka on täysin päinvastainen kuin ennen.

  Inkeri

  VastaaPoista