maanantai 2. lokakuuta 2017

Kiitos Pimeän Kaupan tapahtumasta!

Kiitos kaikille jotka osallistuitte meidän Pimeän Kaupan tapahtumaan! Pienelle yritykselle on erittäin tärkeää, että tapahtumat joihin laitetaan paljon taloudellisia ja fyysisiä voimavaroja onnistuu hyvin. Voin sanoa, että tämä oli meidän tähän astisista paras Pimeän Kaupan ilta.

Pimeän Kaupan iltaa tarvitaan

Huomioitavaa on, että verkkokaupan ostokset lisääntyvät kerta kerralta. Asiakkaat ympäri Suomea osallistuu tapahtumaan mikä on todella kiva juttu. Siksi kerronkin vielä mikä tämä tapahtuma oikein on. Pimeän Kaupan ilta ideoitiin noin viitisenvuotta sitten vilkastuttamaan Hämeenlinnan keskustan myyntiä ja sen koordinoi Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta ry jonka jäsen yrityksemme on. Tuo jäsenyys maksaa vähän toistasataa, mutta koen sen erittän tarpeelliseksi yhteisöksi. Varsinkin, kun yhdistyksen vetäjä Sari Hagemeier on nainen paikallaan ja tekee energisesti töitä keskustan puolesta. Pimeän Kaupan ilta oli aluksi tarkoitettu vain yhdeksi tapahtumaksi, mutta ensimmäinen kerta oli niin hyvä, että sitä päätettiin jatkaa. Nykyisin tapahtumaan osallistuu lähes parisataa yritystä, kun Goodmanin ja Tavastilan kaupat lasketaan mukaan. Monet suuremmat yritykset eli vakuutusyhtiöt ja pankit järjestävät keskustaan ja torille omia tapahtumiaan ja näin syksyllä torilla on näytillä upeat maalatut ja valaistut rekat. Ilta päättyy kello 21.50-22.00 ilotulitukseen. Muut yritykset antavat alennukset yleensä vain pe-iltana kello 18-22, mutta me olemme laajentaneet sen sunnuntai iltaan asti. 

Tapahtumat ovat mukavia

Marille ja minulle nämä tapahtumat ovat mukavaa vaihtelua. Myönnettävä kuitenkin on, että jalat oli ihan muusina, kun oli seissyt lähes kahdeksantuntia putkeen ja siihen ei ollut tottunut. Samoin äänet oli käheänä jo loppuillasta paljosta puhumisesta ja ääntä oli pakko korottaa, kun väkeä oli paljon ja kaikki puhuivat yhteen ääneen. Ilta on meillä todella työntäyteinen ja haluamme palvella asiakkaita hyvin. Välillä meidän sukulaiset ja tuttavat poikkeavat ihan juttelemaan ja sitä emme pysty tekemään ollenkaan. Olen pahoillani, mutta nuo tapahtumaillat ovat pahin mahdollinen ajankohta seurustelulle, koska asiakkaat ovat ehdottomasti etusijalla. Usein meiltä kysytään kuka maksaa Pimeän Kaupan mainonnan ja meidän päällä olevat t-paidat. Voi vakuuttaa ettei Hämeenlinnan kaupunki tue meitä eurollakaan vaan jokainen yritys maksaa kaiken itse ja nuo t-paidat on yhdessä painatettu ja ne maksaa 25€/kpl. Pidän tärkeänä selvittää tämänkin, koska sitä kysytään joka kerta. 

Illan aikana oli ruuhkahuippuja

Yritän aina etukäteen kertoa milloin arvioisin olevan vähiten väkeä ja asiakaspalvelu nopeinta. Pyydän kuitenkin varautumaan odotukseen, koska palvelumme on hidasta, kun haluamme antaa neuvoja kunnolla. Varsinkin ystävillemme jotka tulisivat seurustelemaan on suorastaan järkytys, että paikalla on kymmenen asiakasta kerralla. Nyt perjantana suurin ruuhka oli heti alkuillasta kello 18-19 ja meni noin tunnin verran, kun asiakkaat joutuivat odottamaan 10-15 minuuttia. Heti, kun aloitimme kello 15 oli pientä jonoa parisen tuntia. Hiljaisin kohta on kello 20 eteenpäin ja viimeisenä tuntina kävi vain pari asiakasta. 
Seuraavia kertoja varten ideoin jotain tapaa kerätä tuottoa Kissakoti Kattilalle. Se voisi olla arpajaiset ja voisimme ottaa vastaan kissanruokalahjoituksia, mutta se vaatisi yhden ihmisen sitä hoitamaan. Mitä luulette viitsikö kukaan tuoda meille kissanruokalahjoituksia, tai ostaa arpoja Kattilan hyväksi? Kattila on sen verran kaukana keskustasta, että autoton ei sinne asti viitsi ehkä kävellä ja kissanruuan vieminen on hankalaa. Pitää miettiä mitä keksisin Kattilan avustamiseksi.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi09:49

    Minä voisin kyllä tuoda kissanruokaa, ja ostaa muutaman arvankin Kattilan hyväksi. Ihan hyvä idea.

    Ostin perjantaina sellaisen Youngbloodin eye liner tussin teiltä, silmien rajausjutun (en löydä sitä verkkokaupasta, niin en osaa laittaa tähän täsmällisesti mikä se on) ja se on aivan huippu! Silmien rajaus sujuu nyt helposti ja nopeasti, kun siitä tussista tulee väriä juuri sopivasti, mutta ei liikaa. Ja minä en ole todellakaan mikään silmien rajauksen ammattilainen... Olen vaan todennut, että silmissä kun on ohut rajaus ripsirajassa, niin se tekee kyllä ihmeitä ilmeelle ja silmille. Onneksi ostin, vaikka olin vähän epäileväinen, kun on kokemusta erilaisista rajaustusseista, että sitä väriä ei tahdo saada helposti iholle tai sitä tulee liikaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kun kerroit kokemuksiasi muillekin. On ihan eri asia saada neuvoja ja kehuja toiselta asiakkaalta kuin minulta.
    Rajaus on nimeltään EyeMazing Liquid Pen (42€) ja siinä on värisävyt marron=mustanruskea, azul=turkoosi ja gris=harmaa joka on syksyn uutuusväri. Tuo gris on selkeä tumman harmaa eikä taitu siniseen yhtään. Se sopii siis vihreidenkin luomivärien kanssa. Tämä tussirajaus on tosi suosittu ja sen oppii laittamaan nekin jotka eivät yleensä rajausta käytä. Tussista tulee juuri sopivasti eikä se valuta kasoja kesken rajauksen. Suosittelen lämpimästi. Varsinkin vanhemmalle ryppyiselle luomelle rajaus tuo jämäkkyyttä.
    Täytyy vielä miettiä ja ideoida miten toteuttaisin tuon keräyksen Kattilan hyväksi, kun haluaisin niin kovasti auttaa heitä.

    Inkeri

    VastaaPoista