tiistai 14. marraskuuta 2017

Kissatytöillä laiha sopu

Voisin vaihteeksi kertoa kissojemme kuulumisia, kun meidän talon tytötkin ovat jo melkeinpä puheväleissä. Meillä itsellämme on kolme kissaa Hertta 10v.ja veljekset Jösse ja Valtsu jotka ovat Kissakoti Kattilasta ja myös noin 10v. Paritalomme toisessa päässä vanhemmillani on neljä kissaa sisarukset Kultsu, Täply ja Pikkuleidi 6v.ja entinen kulkukissa Ykä, joka on nykyisin kultainen kotikissa. Ykän ikää ei tiedetä, mutta oletettavasti 4-5-vuotta.

Hertta on talon pomo

Muutenhan meidän kissat ovat sulassa sovussa paitsi nämä tytöt Pikkuleidi ja Hertta. Silloin, kun Pikkuleidi oli pentu Hertta hoiti sitä kuin omaa pentuaan ja kaikki oli hyvin. Sen jälkeen, kun Pikkuleidi leikattiin alkoi armoton sota ja tytöt kävivät toistensa kimppuun pahasti. Sovimme järjestelmän millä estimme sen ettei tytöt olleet yhtä aikaa ulkona. Samalla loppui Hertan kyläily vanhempieni puolella missä se usein vietti päivänsä ainakin kylmempään aikaan. Tällä systeemillä olemme pärjänneet monta vuotta eikä tappeluja tule, kun tytöt eivät edes näe toisiaan. Tämä on joku naisten keskinäinen riita, koska Ykään Hertta suhtautui heti ihan hyvin. Ykä pääsi kotiutumaan kaikessa rauhassa, kun se oli melkeinpä heti sovussa muiden kissojen kanssa.

Tässä on Pikkuleidi joogaamassa


Hertta käy päivähoidossa

Nyt syksyllä asiat alkoi menemään parempaan suuntaan, kun Hertta halusi välttämättä mennä kyläilemään vanhempieni puolelle. Se luikahti aina sisään, kun ovi hetkenkin oli rakosallaan. Äitini kantoi aina Pikkuleidin yläkertaan nukkumaan ja piti huolen, että Hertta pysyi vain alakerrassa. Jotenkin tytöt oppivat, että on parempi, kun toinen on ylhäällä ja toinen alhaalla. Nykyisin, jos he vahingossa näkevät toisensa eteisessä riittää pelkkä sihinä ja murina eikä enää tarvitse hyökätä toisen kimppuun. Tämä onkin ihan hyvä järjestely, koska Hertta selvästi vaikuttaa paremmin voivalta. Ilmeisesti se tykkää, kun paikalla on koko ajan ihmisiä. 


Hertta on meidän vitivalkoinen prinsessa



2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:33

    :) Sulla on kivoja tekstejä, ja huippua kun on aiheita sieltä sun täältä! Pitää aina säännöllisin väliajoin käydä kurkkimassa olisiko tullut uutta postausta :))

    Onko sulla ollut asiakkaita jotka ovat käyneet laserhionnassa aknearpien vuoksi? Itse kävin juuri, josta paraneminen vielä kesken ja siksi kiinnostaisi tämä asia. :)
    Netistä löytyy aika vähän tietoa (luotettavilta tahoilta) siitä, miten elämä on jatkunut toimenpiteen jälkeen... niin olisi mielenkiintoista kuulla kosmetologin näkökulmaa laserin vaikutuksista, ja nyt varsinkin siitä miten hoitaa ihoa paranemisen jälkeen ja minkälaisia hoitoja voin jatkossa ottaa kosmetologilla. Sen verran tiedän että kuoria ei saa pariin kuukauteen ja kosteutta pitäisi lisätä. :) Jos sulla on kokemusta/tietoa, niin olisi kiva jos kirjoittaisit tästäkin aiheesta, uskon että monia muitakin kiinnostaisi.

    Hyvää syksyn jatkoa sulle ja kissoille! :D

    VastaaPoista
  2. Kiva, että juttuni kiinnostavat se tuo aina lisämotivaatiota. Tuosta laserhiennosta on sanottava, että kokemukseni siitä on aina vähäinen. Nyt ei mieleeni tule kuin kolme asiakasta kenelle on laserhionta tehty. He ovat kaikki tyytyväisiä tulokseen. Vielä parikymmentävuotta sitten plastiikkakirurgit tekivät mekaanista hiontaa acnearpiin, mutta laserhionta on riskittömämpi ja parempi tuloksiltaan. Tuo mekaaninen hionta aiheutti helposti tulehduksia ja ihon paraneminen kesti kauan.
    Tuo laserhionnan tulos riippuu paljon siitä millaisia arpia ihossasi on, mutta tietysti plastiikkakirurgi on arvioinut, että hoito kannattaa sinulle tehdä. Tiedoksi muille lukijoille, että kovin syviä onkalomaisia arpia ei hionnoilla pysty hoitamaan. Paras tulos on laakeilla pinnallisilla arvilla.
    Näistä omista asiakkaistani yksi uusi hoidon kolme kertaa, mutta yleensä tuo yksi kerta riittää. Aurinko on ehdottomasti suurin haitta hoidon jälkeen ja nyt kannattaa käyttää tehokasta suojaa jo helmikuussa heti, kun aurinko näyttäytyy. Uv-säteily aiheuttaa todella pian pigmenttiläiskiä ainakin puolisenvuotta hionnan jälkeen ja vielä ensi kesänäkin kannattaa olla varovainen. Tämän takia hoito tehdään aina pimeään vuodenaikaan.
    Kotikuorintaakaan en suosittele noin kolmeen kuukauteen, mutta kosteutus nopeuttaa ihon paranemista. Dermalogican Skin Hydrating Booster (102€) tehotippa on erinomainen tuote tähän tilanteeseen ja sitä käytetään aamuin illoin ja sen päällä ohut, mutta kosteuttava Active Moist toimii parhaiten. Myös naamio Multivitamin Power Recovery Masque olisi suositeltava 2-3 kertaa viikossa. Lämmön vaihteluille iho on erityisen herkkä noin puolivuotta ja esim.saunan jälkeen tuo naamio on hyvä rauhoittaja. Kosmetologi voi tehdä erilaisia kosteuttavia hoitoja, mutta ei mitään kuorintoja, tai ihonpuhdistuksia. Paras lopputulos tulee, kun satsaat tähän jälkihoitoon kunnolla. Tärkeintä on nuo päivittäin käytettävät kotihoitotuotteet. Kerro myöhemmin miten parantuminen etenee. Kertokaa muutkin millaisia hiontakokemuksia teillä on.

    Inkeri

    VastaaPoista