tiistai 7. marraskuuta 2017

Vähennä tuoksujasi julkisissa tilaisuuksissa

Nykyisin aika monessa paikkaa muistutetaan tuoksuttomuudesta, mutta siltikään ei kaikki sitä vielä huomio. Ihmisellä ei tarvitse olla astma, tai allergia kärsiäkseen tuoksuista vaan ne voivat ärsyttää monia muitakin. Aina ei tule ajatelleeksikaan mikä kaikki tuottaa tuoksua, tai hajua.

Hiustenhoitoaineet tuoksuvat voimakkaasti

Yleisessä keskustelussa puhutaan vaan parfyymeistä ja kaikki ei tule edes ajatelleeksi, että muukin kosmetiikka tuoksuu. Itseäni kiusaa eniten hiuslakat, vaahdot ja geelit sekä miesten partavedet ja deodorantit. Nykyisin myös miehillä on hiuksissaan erilaisia geelejä ja vahoja ja ne yhdessä voimakkaan partaveden kanssa ovat aika kauhea tuoksusinfonia. Hotellien, tai laivan käytävillä huomaa usein miten huonesta tulee todella voimakkaat hiustenhoitoaineiden löyhkäisyt. Tämä sama ongelma on kuntosalien, tai uimahallien suihkutiloissa, kun kymmenet naiset tälläytyvät. Olisi hyvä hankkia tuoksuttomat aineet yleisiin tiloihin ja kotona voi käyttää sitten mitä haluaa. Myöskään ravintoloiden ja teattereiden vessat eivät ole oikea paikka hiusten laittamiseen siinäkin hajuista joutuu kärsimään ihan vieraat ihmiset. Suren usein myös kissoja ja koiria jotka joutuvat elämään ihmisten tuoksukakofoniassa. Siitä kyllä puhutaan, että ihmiset ovat allergisia kissoille ja koirille, mutta kuka huomioi eläin parat jotka elävät tupakan savun ja parfyymien keskellä.

Pilaantunut hajuvesi on pahin

Pahin tuoksusaaste tulee pilantuneesta parfyymistä ja sitä ei pitäisikään käyttää. Monet käyttävät hajuvettä, vain juhlatilanteissa ja juuri noissa teattereissa ja konserteissa missä kanssaihmiset niistä eniten kärsivät. Näin harvakseltaan käytettynä tuoksupullo riittää useita vuosia, mutta niin kauaa se ei säily. Eri hajuvedet säilyvät erilaisia aikoja, mutta noin puolentoistavuoden jälkeen voi ruveta haistelemaan onko tuoksu enää priimaa. Hajuvesi säilyy parhaiten valolta suojattuna kaapissa, tai laatikossa ja huoneen lämmössä. Auringon valo pilaannuttaa hajuvettä pahiten. Kovin helppoa ei ole erottaa milloin tuoksu on pilalla, mutta siitä tulee selvästi pistävän voimakas ja yleensä etanoli erottuu helposti. Jos pulloon näkee sisälle, niin hajuveden väri muuttuu keltaisen ruskeaksi pilaannuttuaan. Pilaantunut tuoksu pitää kylmän viileästi heittää pois. Mitään suurempaa vaaraa siitä ei iholle ole, mutta sen haju on niin epämiellyttävä. Itse tottuu omiin hajuihinsa eikä välttämättä kärsi pilaantuneestakaan tuoksusta, mutta vieruskaverit sen kyllä huomaa.

Likainen ihminen ja vaate haisevat 

Harvoin enää nykyään ihmiset haisevat hielle, tai lialle niin, että se häiritsee. Juhlissa ja teattereissa vaatteiden likaisuus, tai pölyn haju tulee eniten esille. Juhlavaatteita käytetään harvoin ja niitä voidaan säilyttää tiloissa joissa homeen ja pölyn hajua. Juhlavaatteissa myös hikoillaan paljon ja niitä on vaikeampi pestä kuin arkivaatteita. Varsinkin miesten puvuista usein haistaa monen vuoden aikana kerääntyneen eltaantuneen hien. Nämä eivät ehkä laukaisen astamakohtausta, mutta ovat muuten vastenmielisiä kanssa ihmisille. Nykyisin olen huomioinut kummallisen tavan, että nuoret miehet riisuvat kengät istuessaan teatterissa, tai konsertissa. Se on minusta hyvin epäkohteliasta ja harvat jalat ovat täysin hajuttomat. Itse istuin viime jouluna kolmekymppisen miehen vieressä teatterissa joka riisui kastuneet lenkkarinsa pois. Varmaan se oli mukavaa hänelle, mutta ainakin kymmenen muuta ihmistä kärsivät hienhajusta. Tästä tavasta on kertonut useampikin asiakkaani ja olemme ihmetelleet yhdessä mistä tämä kenkien riisuminen on opittu. Kertokaa siis lähipiirinne nuorisolle ettei konserteissa riisuta kenkiä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti