tiistai 16. tammikuuta 2018

Älä vanhene etuajassa

Kukaan ei halua olla ikäänsä vanhemman näköinen, mutta ihoa vanhentavia tekijöitä on niin paljon, että niitä pitää tietoisesti välttää. Perinnöllinen ihotyyppi vaikuttaa vanhenemiseen, mutta omilla elämäntavoilla on suurempi vaikutus.

Hoitamattomuus ohentaa ihoa

Ellei Suomen ilmastossa yhtään hoida ja kosteuta kasvojen ihoa ne takuulla ohenee ja rypistyy etuajassa. Työpaikan olosuhteet vaikuttaa suuresti ihon vanhenemiseen, koska pölyinen ja likainen työ kuluttaa ihoa tavallista enemmän. Myös nykyään vaivaavat homealtistukset rasittavat ihoa ja eivät takuulla tee hyvää kasvoille. Kaikilta ulkoisilta rasituksilta voi ihoa suojata hyvillä ja oikein valituilla hoitotuotteilla. Jokaisen iho ohenee iän myötä ja ohut iho rypistyy herkemmin. Myös tätä ohentumista voi vähentää suuresti oikeilla hoitotuotteilla ja säännöllisillä kasvohoidoilla. Suomen olosuhteissa iho ei pysy kunnossa ilman jatkuvaa kosteutusta joka myös vahvistaa ohentuvaa ihoa.

Elämäntavat vaikuttaa vanhenemiseen

Varmaan kaikille on selvää elämäntapojen ja omien valintojen vaikutukset ihoon ja elimistöön. Aurinko ja tupakka ovat pahimmat mahdolliset asiat jotka rasittavat ihoa ja joiden takia ihminen voi sairastua. Uv-säteily on vieläkin asia jonka vaikutuksia ei oikein uskota. Edelleen ihmiset ihmiset kertovat etteivät ota koskaan aurinkoa, vaikka ovatkin paljon ulkona auringossa. On aivan sama missä asennossa ihminen on, kun uv-säteily osuu ihoon se on aina yhtä sairastuttavaa. Monen mielestä uv-säteily ei ole vaarallista ellei makaa rantatuolissa vasiten itseään grillaamassa. Toivon, että lopun työurani aikana pystyn vakuuttamaan ihmiset siitä, että uv-säteily on aina vaarallista riippumatta siitä ottaako aurinkoa vai ei. Alkoholi ja ylipaino rasittaa myös ihoa ja huonot ruokailutottumukset turvottavat ja näin venyttävät ihoa. Talviurheilu, uiminen ja saunominen rasittavat ihoa erityisen paljon ja niitä harrastettaessa pitää ihoa hoitaa erityisen hyvin. 

Täsmähidasteet ihon vanhenemiseen

Iho tarvitsee kaksi asiaa pysyäkseen sileänä ja vahvana. Tarvitaan hyvä uv-suoja ja runsaasti kosteutta. Dermalogicalla helpoimmat tuotteet näihin tarkoituksiin on Dynamic Skin Recovery sk 50 (119€) ja tehotippoina Skin Hydrating Booster (107€), Overnight Repair Serum (107€), tai Phyto Replenish Oil. Ihon vanhenemista pystyy näkyvästi hidastamaan, kun kotihoitoon kuuluu tuo uv-suojallinen päivävoide ja joku noista mainituista tehotipoista. Tehokas kasvohoito 4-6-viikon välein on varma konsti hidastaa ihon vanhenemista ja se on muutenkin tärkeä panostus ihmisen hyvinvointiin. 
Uv-suojalliset hoitotuotteet hidastavat ihon vanhenemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti