sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Glittereitä meikkiin!

Jo parisen vuotta on ollut hyvin muodikasta käyttää erilaisia kasvojen muotoiluun tarkoitettuja korostus-ja varjostustuotteita. Tämä muoti näkyy vielä jatkuvan ainakin tämän vuoden ja niihin kannattaa perehtyä meidän ikääntyneidenkin meikkaajien.

Nuorelle iholle kaikki korostukset sopii

Nämä erilaiset highlighterit, kuultosävyt ja kimallukset sopii nuorille hyvin ja heidän ulkonäössä ei haittaa, vaikka ne meneekin hiukan överiksi. Koulukuvauksia tekevät valokuvaajat ovat pulassa, koska melkein jokaisella koulutytöllä on highlighteria joka muuttuu valokuvissa tummaksi. Nykyisten meikkien pigmentit ovat niin voimakkaita, että kevytkin korostusväri heijastaa valoa niin ettei valokuvat onnistu kunnolla. Siksi ammattimaskeerajille on erittäin tärkeää tietää tehdäänkö meikki valokuvausta varten, tai onko kyse esiintymisestä teatterin lavalla vaiko tavallisista juhlista joissa ihmistä katsotaan lähietäisyydellä. Jokaista tilannetta varten on erityyppiset meikit käytössä. Näin ei vielä 90-luvulla ollut vaan toisistaan erotettiin ainoastaan päivämeikki ja juhlameikki. Siksi maskeeraajan ammattikuntaa tarvitaankin, koska meikit taipuu huomattavasti useampaan kategoriaan kuin vielä kymmenenvuotta sitten. 

Rypistyneetkin kasvot hyötyvät hehkuista

Nyt ei enää pidä pois sulkea näitä korostuksia ja highlightereita ikääntyneen meikistä vaan niistä on paljon hyötyä. Enää ei ole yhtä ainoaa helmiäistä niin kuin oli 90-luvulla, vaan niitä löytyy kymmenissä eri laaduissa. Toiset ovat ohuempia, jotkut ovat värillisiä, tai helmiäispigmentti on niin pientä ettei sitä juuri helmiäiseksi ymmärräkään. Nyt kannattaa unohtaa kaikki vanhat meikkiopit helmiäisestä, koska niiden ohitse aika on ajanut. Loistava esimerkki helmiäisen käytöstä on Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 (85€) joka siloittaa ja tasoittaa rypistynyttä ihoa ja tuo siihen nuorekkaan hehkun. Juuri tätä hehkeyttä tavoitellaan vanhemmiten näillä highlightertuotteilla. Iän myötä ihosta tulee helposti kalpean harmaa ja se ei näytä hyvältä ja siksi erilaisia hehkukorostuksia kannattaa kokeilla. Kasvoja voi myös hiukan muotoilla levittämällä vaaleaa korostusväriä poskiluun korkeimmalla kohdalle ja sen alapuolelle laitetaan varsinainen poskipuna. Youngbloodin voidemaisiin poskipuniin on tulossa todella hyvä korostusväri tammikuun lopulla. Olen sitä jo kokeillut ja tykästyimme Marin kanssa siihen heti. Esittelemme sen teille viimeistään Pimeän Kaupan illassa 23.2. 

Huulikiilteet ovat nyt muodikkaita

Keskustelen välillä yli viisikymppisten kanssa voiko vanhetessa käyttää enää helmiäishuulipunaa. Jotkut opit jää ihmisten muistiin ikuisesti ja tämä helmiäisen käyttö on niitä. Joskus 70-luvulla neuvottiin ettei yli kolmekymppinen saa käyttää huulikiilteitä, tai helmiäishuulipunia. Tämä neuvo tuntuu elävän ikuisesti, vaikka meikkipigmenttien laatu on muuttunut täysin. Nykyään ei ole mitään merkitystä käyttääkö viisikymppinen huulikiiltoa vai mattavärejä tärkeintä on, että käyttää jotain huulipunaa. Yleensä helmiäissävyt ovat läpikuultavampia ja pehmeämpiä kuin mattavärit. Tämän kevään meikkimuodissa käytetään paljon huulikiilteitä, tai sitten mattavärisiä huulipunia. Youngbloodin uudet kynämäiset huulipunat ovat mattavärejä eli täysin ilman helmiäistä. Jo viime kesänä moni asiakkaamme ihastui todella paljon uusiin mattahuulipuniin joista suosituimmat oli Fever ja Flirt sävyt. Huulikiilteet ovat yleensä olleet kesän suosikkeja ja YB:n kesämeikeissä näkyy olevan iki-ihanaa Raphsody sävyä sekä pehmeää Coral Kissiä. Tervetuloa kesä meillä on meikit jo valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti